Κολοκυθόπιτα Χωρίς Φύλλο (Μπατζίνα) Vegan Χωρίς Αβγά με Αλεύρι Ζέας

Ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας την φουλ χακαρισμένη "Μπατζίνα" μου!!!

Για όσους δεν ξέρετε τι είναι η Μπατζίνα, είναι η τεμπέλικη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο. Εδώ την έχω πειράξει αρκετά θα έλεγα για να φτιάξω μια πιο υγιεινή και θρεπτική εκδοχή της!

**ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ**

  • 1,5 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • 1/2 ματσάκι δυοσμος
  • 1 ματσάκια κρεμμύδακια
  • 1 κούπα αλεύρι ζεας
  • 3 κσ μπεικιν 
  • 1/2 κούπα νιφαδες βρωμη
  • 1/2 κούπα πληγουρι
  • 1/2 κούπα κινόα
  • 2 κσ διατροφική μαγιά 
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο 
  • 6 αβγά λιναροσπορου ή 5 αβγά κότας
  • Αλάτι & πιπέρι

 

**ΕΚΤΕΛΕΣΗ**

  1. Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε το κολοκύθι. Το βάζουμε σε σουρωτήρι, το αλατίζουμε και το κάνουμε μασάζ με τα χέρια μας για να βγάλει τα υγρά του. Το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Φτιάχνουμε τα αυγά λιναρόσπορου. Για το κάθε αυγό αναμειγνύουμε μια κουταλιά σούπας τριμμένο λιναρόσπορο σε δυόμιση κουταλιές σούπας νερό. Για τα έξι αυγά δηλαδή θα χρειαστούμε έξι κουταλιές τριμμένο λιναρόσπορό και 15 κουταλιές νερό. Τα αναμειγνύουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε. Μετά από λίγη ώρα το μίγμα θα πάρει μια κολλώδη υφή.
  3. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, το δυόσμο και τα κρεμμυδάκια και τα αναμειγνύουμε σε ένα μπολ.
  4. Σε άλλο μπολ σουρώνουμε το αλεύρι Ζέας και την μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης, τη διατροφική μαγιά και το πλιγούρι και ανακατεύουμε.
  5. Σε σουρωτήρι πλένουμε καλά το κινόα.
  6. Ήρθε η ώρα για το ανακάτεμα! Μέσα στο μπολ με τα χορταρικα ρίχνουμε το τριμμένο κολοκύθι και ανακατεύουμε με το χέρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά λιναρόσπορου, το ελαιόλαδο, το μείγμα αλευριού, το κινόα, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά με το χέρι (καλό είναι να φοράμε γάντι μιας χρήσης). 
  7. Λαδώνουμε πολύ καλά ένα πυρέξ ταψί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ισιώνουμε από πάνω με μία σπάτουλα.
  8. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς αέρα στην κάτω σχάρα για 45 λεπτά περίπου. Μόλις γίνει κλείνουμε το φούρνο και σκεπάζουμε το ταψί και το αφήνουμε να μείνει έτσι μέχρι να κρυώσει. Όσο περισσότερο κρυώσει τόσο πιο πολύ σφίγγει η πίτα.

 Και χωρίς κινόα γίνεται πολύ ωραία, απλά αντικαταστήστε την μισή κούπα κινόα με ακόμη μισή κούπα αλεύρι Ζέας. Στην πάνω φώτο είναι χωρίς κινόα και στην κάτω με κινόα.

Αυτά λοιπόν!! Εγώ έχω ενθουσιαστεί! Είναι τέλεια για κυρίως γεύμα αλλά και για snack!!  

Περιμένω εντυπώσεις σας!!!