Ωμοφαγικό Κέικ Σοκολάτας από Ξηρούς Καρπούς

Συνταγή για κέικ σοκολάτας από ξηρούς καρπούς χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη, χωρίς ψήσιμο! Υπέροχο, θρεπτικό και υγιεινό!  

Ωμοφαγικό Κέικ Σοκολάτας από Ξηρούς Καρπούς

Ορίστε μία πανεύκολη και ευέλικτη συνταγή για ένα σούπερ θρεπτικό κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι. Αυτό το κέικ το φτιάχνω σε 10 λεπτά και τα παιδιά μου το λατρεύουν! Έχω πάντα μια παραλλαγή του στο ψυγείο.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΩΜΟΦΑΓΙΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ  ΑΠΟ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Υλικά

  • 1 ½ κούπα καρύδια ωμά
  • 1 ½ κούπα φουντούκια ωμά
  • ½ κούπα κακάο σε σκόνη
  • ½ κούπα Θρεπτικό Πρωτεϊνούχο Ρόφημα Herbalife  γεύση Σοκολάτα
  • 20 βασιλικούς χουρμάδες (δηλ. τους μεγάλους) χωρίς κουκούτσια
  • 1 πρέζα αλάτι

Εργαλεία Κουζίνας

Multi

Οδηγίες

  1. Αλέθουμε τους ξηρούς καρπούς με το αλάτι μέσα στο multi μέχρι να γίνουν μικροσκοπικά κομματάκια. Μην τους αλέσετε υπερβολικά γιατί θα γίνουν βούτυρο και το μίγμα θα αρχίσει να σβολιάζει. Η υφή που θέλουμε είναι σαν χοντρή άμμος.
  2. Προσθέτουμε το κακάο και το Θρεπτικό Πρωτεϊνούχο Ρόφημα μέσα στο multi και ανακατεύουμε με το χέρι με ένα κουτάλι να πάει παντού.
  3. Προσθέτουμε τους χουρμάδες στο multi. Αν οι χουρμάδες σας είναι πολύ ξεροί καλό είναι να τους έχετε μουλιάσει από πριν 2-3 ώρες στο νερό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και τους μικρούς χουρμάδες (αυτοί θέλουν οπωσδήποτε μούλιασμα) αλλά θα βάλετε γύρω στους 10 περισσότερους. Χτυπάμε το μίγμα πολύ καλά στο multi μέχρι να διαλυθούν εντελώς οι χουρμάδες και το μίγμα να γίνει κάπως κολλώδες. Μπορεί να χρειαστεί να ανοίξετε το multi αρκετές φορές και να ξύσετε τα τοιχώματα με μία σπάτουλα για να γίνει όλο ομοιογενές.
  4. Στρώνετε μία φόρμα για κέικ ή γλυκό με διαφανή μεμβράνη.
  5. Ρίχνετε μέσα το μίγμα σας και το πατάτε καλά με ένα κουτάλι να πάρει το σχήμα της φόρμας.
  6. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  7. Αναποδογυρίζετε τη φόρμα με το γλυκό πάνω σε μια πιατέλα και αφαιρείτε την μεμβράνη. Έτοιμο!

Παραλλαγές:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 3 κούπες μόνο φουντούκια ή μόνο καρύδια.
  • Εάν δεν έχετε Θρεπτικό Πρωτεϊνούχο Ρόφημα Herbalife γεύση Σοκολάτα βάλτε ¾ κούπας κακάο ή χαρουπόσκονη (τη βρίσκετε στα καταστήματα υγιεινών τροφών).
  • Εάν το θέλετε πιο γλυκό προσθέστε 1-2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφένδαμου (αυτά τα βρίσκετε στα καταστήματα υγιεινών τροφών). Καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε ζάχαρη. Ή προσθέστε περισσότερους χουρμάδες.
  • Για άρωμα βανίλιας προσθέστε 1 κ.σ. Θρεπτικό Πρωτεϊνούχο Ρόφημα με γεύση Βανίλιας ή ½ κ.γλ. βανίλια σε σκόνη (την σκούρα καφέ σκόνη βανίλιας).
  • Εάν δεν έχετε φόρμα για κέικ, βάλτε το μίγμα σε μία πιατέλα και δώστε του στρόγγυλο σχήμα πιέζοντάς το με τα χέρια σας. Ή στρώστε ένα ταψάκι με διαφανή μεμβράνη και όταν το βγάλετε κόψτε το σε ατομικά τετραγωνάκια. Ή μπορείτε να φτιάξετε ατομικά cookies σε ό,τι σχήμα θέλετε.

Ωμοφαγικό κέικ σοκκολάτας από ξηρούς καρπούς

Ωμοφαγικό κέικ σοκκολάτας από ξηρούς καρπούς

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία εγώ το έφτιαξα αυτό πάλι χθες και ήδη έχουμε φάει το μισό!

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε σχόλιο

Αναζήτηση στο Blog

Εγγραφείτε