Αλόη Βέρα : Ο Απόλυτος Οδηγός - Μέρος 2

Η αλόη βέρα αποτελεί θεραπεία πρώτης επιλογής για περισσότερα απ’ ό,τι απλά εγκάυματα. Στο δεύτερο μέρος αυτού του αναλυτικού οδηγού δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε την αλόη θεραπευτικά. 

Αλόη Βέρα

Περιεχόμενα

Τοπικές Χρήσεις της Αλόης Βέρα

Προϊόντα Αλόης Βέρα

Τί Μπορείτε να Φτιάξετε με την Αλόη Βέρα

Herbalife Προϊόντα Αλόης

Τοπικές Χρήσεις της Αλόης Βέρα

Η αλόη βέρα μπορεί να είναι περισσότερο γνωστή για τις ενυδατικές της ιδιότητες. Βρίσκεται σε πολλά προϊόντα δέρματος και μαλλιών, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί απευθείας από το φυτό.

Η φήμη της αλόης για την επούλωση των πληγών ξεκινά τόσο παλιά όσο το 1935 όπου τεκμηριώθηκε ότι το εκχύλισμα ολόκληρου του φύλλου προωθούσε την πλήρη αναγέννηση του δέρματος. Οι έρευνες υποδεικνύουν ότι οι πολυσακχαρίτες στο τζελ βοηθάνε στην καταπολέμηση της φαγούρας και του ερεθισμού ενισχύοντας την επούλωση των πληγών.

Ωστόσο πρέπει να γίνουν περισσότερες έρευνες. Μία άλλη μελέτη έδειξε ότι η αλόη μπορεί να καθυστερεί την επούλωση χειρουργικών πληγών.

Ανεπίσημα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η αλόη μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά για τους ακόλουθους σκοπούς:

Μαλακτικό Μαλλιών

Αναμίξτε ίσα μέρη νερού και τζελ αλόης βέρα. Στη συνέχεια προσθέστε ένα αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Η αλόη κλειδώνει την υγρασία και εμποδίζει τις εξωτερικές τοξίνες από το να καταστρέφουν τα μαλλιά.

Η ενυδάτωση από την αλόη προωθεί επίσης την υγεία του δέρματος της κεφαλής και τα αντιμυκητιασικά συστατικά του τζελ βοηθάνε στην μείωση της πιτυρίδας.

Φλεγμονές του Δέρματος

Ο συνδυασμός βιταμινών και μετάλλων στην αλόη μπορεί να καταπραΰνει το δέρμα που είναι κόκκινο από φλεγμονή ή ακμή. Η τακτική εφαρμογή αλόης στο πρόσωπο μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της κοκκινίλας.

Ψωρίαση

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η αλόη μπορεί να βοηθάει στην θεραπεία αυτής της ασθένειας του δέρματος. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας αναφέρει έρευνες που χρησιμοποίησαν μία κρέμα με 0,5 τοις εκατό αλόη και μετά από τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες οι πλάκες του δέρματος μειώθηκαν και η γενική κατάσταση βελτιώθηκε.

Σφριγηλότητα και Τόνωση του Δέρματος

Η υγρασία από την αλόη διατηρεί το δέρμα σφιχτό ενώ τα αντιοξειδωτικά βοηθάνε την επιδερμίδα να δείχνει πιο λαμπερή. Η αλόη επίσης χρησιμοποιείται για την μείωση της υπέρχρωσης (λεκέδες) του δέρματος.

Θεραπεία Χειλιών

Η αλόη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατικό για σκασμένα χείλη.

Συνταγές Αλόης Βέρα για Δέρμα και Μαλλιά

Είναι εύκολο να αναμίξετε μερικές γρήγορες συνταγές χρησιμοποιώντας την αλόη βέρα ως κύριο συστατικό.

Τζελ Ματιών με Αγγούρι

(By James Wong, “Grow Your Own Drugs”)

Τζελ Ματιών με Αλόη Βέρα και Αγγούρι

Τρόπος Χρήσης:

Εφαρμόστε στην περιοχή των ματιών πριν τον ύπνο και ξεπλύντε το το πρωί.

Αποθήκευση:

Διατηρείται στο ψυγείο για έως 6 εβδομάδες.

Συστατικά:

  • 1 φύλλο αλόης βέρα
  • 1 μικρό αγγούρι ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα απόσταγμα αμαμηλίδας
  • 1 πακέτο ζελατίνη
  • 1 φακελάκι λευκό τσάι
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας

Οδηγίες:

  1. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε φέτες το φύλλο της αλόης για να βγάλετε το τζελ.
  2. Βάλτε το αγγούρι και το τζελ αλόης σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε το μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.
  3. Σουρώστε το μίγμα με ένα σουρωτήρι για να εξάγετε τον χυμό, αφήνοντας στο πλάι ½ κούπα από τον στραγγισμένο χυμό.
  4. Προσθέστε την αμαμηλίδα σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ανακατέψτε μέσα την ζελατίνη και το φακελάκι τσαγιού. Θερμάνετε ελαφρώς το μίγμα έως ότου μόλις αρχίσει να πήζει. Απομακρύνετέ το από την θερμότητα.
  5. Καθώς κρυώνει, αφαιρέστε το φακελάκι τσαγιού και μετά αναμίξτε μέσα το χυμό αλόης και αγγουριού και προσθέστε το έλαιο μέντας.
  6. Ρίξτε το τζελ σε ένα αποστειρωμένο, αεροστεγές δοχείο με αντλία.

Σαμπουάν με Ισορροπημένο pH

(By thankyoubody.com)

Σαμπουάν με Τζελ Αλόης Βέρα Συνταγή

Τρόπος Χρήσης:

Ξεπαγώστε έναν κύβο σε ένα μπολ τη νύχτα πριν τη χρήση. Χρησιμοποιήστε το όπως ένα κανονικό σαμπουάν.

Συστατικά:

  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 1 ¾ κούπες καθαρό τζελ αλόης βέρα
  • Αιθέρια έλαια, προαιρετικά

Οδηγίες:

Χτυπήστε με σύρμα τα συστατικά σε ένα μπολ.

Ρίξτε το μίγμα σε παγοθήκες.

Βάλτε το στην κατάψυξη και περιμένετε μερικές ώρες να παγώσει εντελώς.

Πίσω στην κορυφή

Προϊόντα Αλόης Βέρα

Δεν υπάρχει αμφιβολία βεβαίως ότι η καλύτερη αλόη είναι η φρέσκια.

Για να πάρουμε την πιο αγνή μορφή αλόης η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσουμε το τζελ αμέσως μετά το κόψιμο. Η αλόη αρχίζει να χάνει τη δύναμή της μετά από μερικές ώρες οπότε το κόψιμο ενός φρέσκου φύλλου θα σας δώσει τα περισσότερα θρεπτικά στοιχεία.

Αυτό φυσικά ενδείκνυται για τοπική χρήση. Εάν καταναλώνετε αλόη για κάποιες ασθένειες όπως έλκος, ένα σπιτικό φυτό είναι μάλλον απίθανο να σας δώσει αρκετή ποσότητα σε τακτική βάση.

Πώς να Κόψετε Φρέσκια Αλόη

Θα χρειαστείτε:

  • Φύλλο αλόης
  • Κοφτερό μαχαίρι
  • Επιφάνεια κοπής
  • Αποφλοιωτής λαχανικών

Εάν αφαιρείτε εσείς το φύλλο από το φυτό (αντί να το αγοράζετε από κάποιο κατάστημα) βεβαιωθείτε ότι κόβετε ένα εξωτερικό φύλλο κοντά στη βάση του φυτού.

Πώς να κόψετε ένα φύλλο αλόης - Βήμα 1

1.Κόψτε τις οδοντωτές πλευρές του φύλλου με ένα μαχαίρι. Προσέξτε να κόψετε όσο το δυνατόν μικρότερο μέρος.

Πώς να κόψετε ένα φύλλο αλόης - Βήμα 2

2. Με την κυρτή πλευρά προς τα πάνω χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να αφαιρέσετε τον εξωτερικό φλοιό του φύλλου.

Πώς να κόψετε ένα φύλλο αλόης - Βήμα 3

3.Γλιστρήστε το μαχαίρι σας κάτω από το τζελ για να το ξεχωρίσετε από την άλλη πλευρά του φύλλου.

Πώς να κόψετε ένα φύλλο αλόης - Βήμα 4

4.Τεμαχίστε το τζελ σε μικρότερα κομμάτια.

Πώς να κόψετε ένα φύλλο αλόης - Βήμα 5

5.Βάλτε στο ψυγείο την υπόλοιπη αλόη. Διατηρείται περίπου μία εβδομάδα.

Προσοχή: Προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε τον κίτρινο χυμό από το φύλλο. Έχει καθαρκτικές ιδιότητες.

Η άλλη επιλογή είναι αλόη βέρα σε μπουκάλι. Η αλόη έχει μετατραπεί σε βιομηχανία πολλών δις δολαρίων καθώς όλο και περισσότερες έρευνες δίνουν στοιχεία για τα οφέλη του φυτού στην υγεία. Πολλά σούπερ μάρκετ και καταστήματα υγιεινών τροφών έχουν χυμούς, τζελ και σκόνες αλόης βέρα, αλλά βεβαιωθείτε ότι ξέρετε ακριβώς τί αγοράζετε.

Παρακάτω εξηγούνται οι διαφορές των προϊόντων αλόης.

Χυμός Αλόης Βέρα

Αλόη Βέρα Χύμος και Λάτεξ ΦύλλουΟρίζεται ως ο χυμός του φύλλου της αλόης. Ο εμπορικός χυμός αλόης φτιάχνεται από τη σύνθλιψη ή άλεση ολόκληρων φύλλων, συμπεριλαμβανομένου του λάτεξ. Επειδή το λάτεξ έχει πικρή γεύση και είναι καθαρκτικό, αφαιρείται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας χρησιμοποιώντας έναν παράγοντα απομάκρυνσης. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας προειδοποιεί ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα προϊόν αλόης με πολύ λίγα ενεργά συστατικά όπως η Ακεμαννάνη.

Εάν επιλέξετε το χυμό, βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε από μία αναγνωρισμένη εταιρία. Εάν το λάτεξ δεν απομακρύνεται κατά την επεξεργασία, μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες.

Ποιο είναι το όφελος από τη χρήση αυτής της μορφής αλόης βέρα; Είναι εύκολο να το χρησιμοποιήσετε εσωτερικά.

Τζελ Αλόης Βέρα

Αλόη Βέρα ΤζελΟρίζεται ως ο χυμός του εσωτερικού του φύλλου της αλόης ή εσωτερικό φιλέτο. Το εμπορικό τζελ αλόης φτιάχνεται χωρίς τον εξωτερικό φλοιό και το λάτεξ αλόης. Στη συνέχεια αλέθεται σε χυμό ή διατηρείται σε μορφή τζελ.

Το τζελ και ο χυμός μοιάζουν πολύ, η βασική τους διαφορά είναι στην ποσότητα κόλλας που περιέχουν. Υπάρχει περισσότερη στο τζελ.

Η κόλλα είναι ένα παχύρευστο υγρό που περιέχει τους πολυσακχαρίτες που κάνουν την αλόη τόσο θεραπευτική.

Άλλες Μορφές Αλόης Βέρα
Συμπύκνωμα Αλόης Βέρα Φτιάχνεται συνήθως από ολόκληρο το φύλλο αλόης. Επειδή είναι πιο ισχυρό, χρησιμοποιείται από άτομα που θέλουν να παίρνουν μία μικρή δόση μία φορά την ημέρα. Χρησιμοποιείται μόνο του ή μαζί με τροφές/αφεψήματα.
Σκόνη αλόης βέρα Το τζελ της αλόης βέρα ξεπλένεται για να απομακρυνθούν υπολείμματα αλοΐνης (το καθαρκτικό συστατικό του λάτεξ) και αφυδατώνεται. \το αποξηραμένο τζελ στη συνέχεια αλέθεται σε μορφή σκόνης. Χρησιμοποιείται μέσα σε τροφές και αφεψήματα.
Κάψουλες αλόης βέρα Φτιάχνεται συνήθως από ολόκληρο το φύλλο και μετατρέπεται σε μορφή κάψουλας με την μέθοδο της κρυοξήρανσης. Αυτό προσφέρει μία πιο συμπυκνωμένη μορφή αλόης βέρα. Πλεονεκτήματα: Δεν χρειάζεται ψυγείο και είναι ιδανικό για ταξίδια.

Συγκομιδή και Παραγωγή Αλόης

Καλλιέργεια Αλόης ΒέραΠριν το τζελ και ο χυμός της αλόης φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων πρέπει να γίνει σωστή συγκομιδή του φυτού που στη συνέχεια πρέπει να υποβληθεί σε μία διαδικασία παραγωγής υψηλής αποστείρωσης.
Φάρμες αλόης υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμος. Αφρική, Αυστραλία, Ασία, Κεντρική Αμερική, Νότια Αμερική και Καραϊβική είναι όλες δημοφιλείς περιοχές για την ανάπτυξη αλόης που προορίζεται για εμπορική χρήση. Ίσως επειδή η αλόη έχει αναγνωριστεί ως μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία από πολλούς, φάρμες σε άλλες χώρες εμφανίζονται συνεχώς. Το Διεθνές Επιστημονικό Συμβούλιο Αλόης δηλώνει οι εμπορικές δραστηριότητες έχουν ζητήσει στήσιμο βοήθειας στην Ελλάδα, στο Ιράν και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

 

Καλλιέργεια

Για να αναπτύξουν δυνατά φυτά αλόης οι φάρμες χρειάζονται καλά συστήματα άρδευσης και γονιμοποίησης όπως και το κατάλληλο κλίμα. Επειδή η αλόη είναι ανθεκτική στα έντομα και στις ασθένειες, δεν χρειάζονται φυτοφάρμακα.

 

Το γνωρίζατε; Δεν υπάρχουν σπόροι αλόης βέρα, μόνο νεογνά. Για να αναπτύξετε ένα νέο φυτό αλόης, απλά κόψτε παραφυάδες από ένα ώριμο φυτό (μαζί με τη ρίζα τους) και ξαναφυτέψτε τις.

 

Συγκομιδή

Καθώς το κόψιμο και η συγκέντρωση των φύλλων αλόης μπορεί να φαίνεται εύκολη δουλειά, υπάρχει επιστήμη πίσω από αυτό. Εάν δεν κοπεί σωστά η αλόη χάνει γρήγορα τις δυνατότητές της και αποκτά τάση για μόλυνση. Οι υπάλληλοι των αγροκτημάτων συλλέγουν τα πιο μεγάλα (και πιο ώριμα) φύλλα που βρίσκονται κοντά στη βάση του φυτού. Μερικά φυτά αλόης παράγουν τρία φύλλα τη φορά, ενώ άλλα μπορεί να παράγουν έξι έως εννέα φύλλα σε κάθε συγκομιδή.

Πώς κόβεται η αλόη βέραΠώς κόβεται η αλόη:

Το φύλλο τραβιέται μακριά από το στέλεχος και κόβεται στην λευκή βάση του φυτό. Με αυτόν τον τρόπο εμποδίζεται η έκθεση του εσωτερικού μέρους του φύλλου στα εξωτερικά στοιχεία. Το κόψιμο στη βάση διατηρεί τα φύλλα σφραγισμένα.

Κατά τη συγκομιδή τα φύλλα συγκεντρώνονται και παραδίδονται σε υψηλώς ελεγχόμενες και αποστειρωμένες εγκαταστάσεις επεξεργασίας. 

 

Το γνωρίζατε; Τα φύλλα της αλόης μπορούν να συλλεχθούν τρεις έως πέντε φορές το χρόνο.

Επεξεργασία

Η επεξεργασία πρέπει να γίνεται προσεκτικά για να μην τρυπήσει ο εξωτερικός φλοιός και προκληθεί μόλυνση.

Επεξεργασία Αλόης ΒέραΤο πρώτο βήμα στην επεξεργασία είναι το πλύσιμο των φύλλων με διάφορα μηχανήματα. Μετά το πλύσιμο, τα βήματα της επεξεργασίας διαφέρουν ανάλογα με το αν θα χρησιμοποιηθεί ολόκληρο το φύλλο ή μόνο το εσωτερικό του.
Εάν χρησιμοποιείται μόνο το τζελ, το εσωτερικό περιεχόμενο πρέπει να διαχωριστεί από τον φλοιό και το λάτεξ. Το κάτω μέρος του φύλλου κόβεται και το κίτρινο λάτεξ αρχίζει να ρέει. Το φύλλο στη συνέχεια ξεπλένεται για να απομακρυνθούν οποιαδήποτε υπολείμματα λάτεξ. Μετά αφαιρείται το τζελ.

Εάν χρησιμοποιείται ολόκληρο το φύλλο, υπάρχει ένα έξτρα βήμα όπου φιλτραρίζεται το τμήμα λάτεξ του φύλλου.

Παστερίωση

Η αλόη περνάει μία διαδικασία παστερίωσης για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προϊόντος. Οι κατασκευαστές θερμαίνουν την αλόη σε υψηλή θερμοκρασία για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Αφού ολοκληρωθούν αυτά τα βήματα, η αλόη συμπυκνώνεται.

[bt_quote style="border-left" width="0"]Το γνωρίζατε; Το τζελ αλόης και ο χυμός του πορτοκαλιού έχουν κάτι κοινό. Και τα δύο προϊόντα πωλούνται “με τον πολτό” και “χωρίς πολτό”.[/bt_quote]

Αλόη Ψυχρής Έκθλιψης

Αλόη Βέρα Ποτό Ψυχρής ΈκθλιψηςΕίναι δύσκολο να ξεφύγουμε από την τάση των χυμών ψυχρής έκθλιψης και πολλοί κατασκευαστές αλόης χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο στην παραγωγή του χυμού και του τζελ τους.

Παρόλο που η διαδικασία αυτή σημαίνει συνήθως πιο ακριβή τιμή, υπάρχει ένας καλός λόγος να αγοράζουμε ψυχρής έκθλιψης.

Όταν ο χυμός φτιάχνεται με τον παραδοσιακό τρόπο – όπου τα φρούτα και τα λαχανικά σχίζονται και τεμαχίζονται από λεπίδες – προκύπτει κάποια θερμότητα. Αυτό μειώνει την ποσότητα των θρεπτικών στοιχείων στο χυμό, όπως περίπου το μαγείρεμα μπορεί να μειώσει τη θρεπτική αξία των τροφών. Η έκθεση στον αέρα προκαλεί το ίδιο αποτέλεσμα.

Η ψυχρή έκθλιψη περιλαμβάνει το στύψιμο του χυμού από τα λαχανικά και τα φρούτα, αλλά δεν προκύπτει θερμότητα σ’ αυτήν την διαδικασία. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιο πηκτό προϊόν με περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα.

Με την αλόη βέρα η ψυχρή έκθλιψη προκύπτει αφού έχει αφαιρεθεί το τζελ από το εσωτερικό του φύλλου. Μετά συμπιέζεται και αλέθεται.

Βιολογική Αλόη Βέρα

Διεθνές Επιστημονικό Συμβούλιο ΑλόηςΑντίθετα με τα περισσότερα άλλα φυτά, η αλόη βέρα είναι ανθεκτική στα περισσότερα παράσιτα χάρη στον παχύ εξωτερικό φλοιό της. Αυτό σημαίνει ότι σπανίως υπάρχει ανάγκη για ψέκασμα φυτοφαρμάκων στο φυτό. Το Διεθνές Επιστημονικό Συμβούλιο Αλόης δηλώνει ότι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις η αλόη αναπτύσσεται βιολογικά. Η οργάνωση αποθαρρύνει τους εμπορικούς καλλιεργητές από το να χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα, μικροβιοκτόνα και ζιζανιοκτόνα.

Για να πιστοποιηθούν από το Εθνικό Πρόγραμμα Οργανικής Καλλιέργειας (USDA Organic), οι αγρότες και οι χειριστές πρέπει να παρέχουν ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο πληροφοριών όπου συμπεριλαμβάνεται το ιστορικό των ουσιών που έχουν χρησιμοποιηθεί στη γη τα τελευταία τρία χρόνια. Πρέπει να δείξουν ένα πλάνο που αναφέρει λεπτομερώς ποιες πρακτικές χρησιμοποιούνται στην παραγωγή αλόης και πώς παρακολουθείται αυτό το πλάνο. Οι αγρότες και οι χειριστές πρέπει να επιδείξουν επίσης πώς εμποδίζουν την βιολογική αλόη να έρθει σε επαφή με τα μη βιολογικά υλικά. Ο USDA διεξάγει ετήσιες επιθεωρήσεις.

Πίσω στην κορυφή

Τί Μπορείτε να Φτιάξετε με την Αλόη Βέρα

Η αλόη βέρα μπορεί να είναι πολλά περισσότερα από μία σούπερ τροφή ή θεραπεία για τα μαλλιά και το δέρμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες καθημερινές δουλειές όπως το βούρτσισμα των δοντιών και την διατήρηση της φρεσκάδας των τροφίμων. Ορίστε 10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με την αλόη βέρα.

1. Οδοντόκρεμα και Στοματικό Διάλυμα

Το τζελ της αλόης βέρα έχει αντισηπτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό των δοντιών και των ούλων. Επειδή δεν περιέχει σκληρά συστατικά το καταπραϋντικό τζελ μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή για άτομα με ευαίσθητα δόντια. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας δηλώνει ότι το συστατικό μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή των ούλων που προκαλείται από ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα.

2. Συντηρητικό Τροφίμων

Το 2005, κάποιοι ερευνητές στην Ισπανία ανακάλυψαν ότι προσθέτοντας στα φρούτα και στα λαχανικά μια επικάλυψη αλόης βέρα τα βοηθάει να διατηρούνται για περισσότερο. Το 2014 ερευνητές δοκίμασαν την αποτελεσματικότητα της αλόης βέρα ως επικάλυψη σε ντομάτες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αλόη βέρα εμπόδισε την ανάπτυξη παράσιτων και μυκήτων στις ντομάτες. Η ποιότητα του φρούτου διατηρήθηκε αλλά η επικάλυψη της αλόης καθυστέρησε την ωρίμανση.

3. Τζελ Ξυρίσματος

Οι ενυδατικές ιδιότητες της αλόης την καθιστούν ένα φυσικό και αναζωογονητικό τζελ ξυρίσματος. Επίσης βοηθά στην πρόληψη των ερεθισμών από το ξυράφι και καταπραΰνει τα κοψίματα. Αναμίξτε ένα μέρος ελαιόλαδο και τρία μέρη καθαρή αλόη βέρα για να φτιάξετε το δικό σας μίγμα. 

4. Σπρέι Προσώπου / Σώματος

Το τζελ της αλόης είναι πολύ δροσιστικό. Με μερικά συστατικά μπορείτε να φτιάξετε ένα αναζωογονητικό σπρέι για το σώμα και το πρόσωπο. Ορίστε η συνταγή από το MindBodyGreen.

Σπρέι Αλόης Βέρα με Αγγούρι για Πρόσωπο και Σώμα

Ενυδατικό Σπρέι Αγγούρι - Αλόη

Συστατικά:

  • 1 μικρό αγγούρι
  • 1/3 κούπας αποσταγμένο νερό
  • 1 κ.γ. αλόη βέρα
  • 1 κ.γ. αμαμηλίδα

 

Οδηγίες:

Ξεφλουδίστε και κόψτε το αγγούρι (είτε με μαχαίρι ή σε ένα μούλτι). Εάν χρησιμοποιείτε μούλτι, σουρώστε το μίγμα με ένα τουλπάνι για να εξάγετε τον χυμό του αγγουριού και να κάνετε το σπρέι ελαφρύ. Συμπεριλάβετε μερικά από τα κομμένα κομμάτια στο μίγμα. Ρίξτε το σε ένα γυάλινο μπουκάλι σπρέι μαζί με το νερό, την αλόη βέρα, την αμαμηλίδα και χτυπήστε το.

5. Καταπολέμηση της Πιτυρίδας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που η αλόη βέρα μπορεί να αντιμετωπίσει την πιτυρίδα. Το βέβαιο είναι ότι ενυδατώνει αλλά τα συστατικά του τζέλ καταπολεμούν τα βακτήρια και τους μύκητες που προκαλούν τις φλοίδες δέρματος. Μπορείτε να βρείτε φυσικά σαμπουάν αλόης βέρα που δεν περιέχουν χημικά ή μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας.

6. Παγάκια

Δεν είναι αρκετά δροσιστική για εσάς η αλόη; Φτιάξτε παγάκια! Μπορείτε είτε να κόψετε το φρέσκο τζελ σε κομμάτια 3 εκατοστών και να το καταψύξετε ή να βάλετε το τζελ μέσα σε παγοθήκες. Μόλις παγώσουν, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για ηλιακά εγκαύματα και άλλες τοπικές ανάγκες.

7. Απολυμαντικό Χεριών

Το σπιτικό απολυμαντικό χεριών από αλόη γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές στους υποστηρικτές της υγείας. Μερικές συνταγές συμπεριλαμβάνουν το τρίψιμο με αλκοόλ ενώ άλλες χρησιμοποιούν ένα μίγμα αιθέριων ελαίων και αμαμηλίδας μαζί με την αλόη. Το αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου (Tea Tree) έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και μπορεί να συδυαστεί καλά με τις ενυδατικές ιδιότητες της αλόης.

8. Κρέμες Δέρματος

Αλόη Βέρα ΚρέμαΟι κρέμες προσφέρουν ανακούφιση στο ξηρό, σκασμένο δέρμα και δουλεύουν επίσης ως προστατευτικό στρώμα συν το ότι είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξετε στο σπίτι.

Η αλόη είναι κοινό συστατικό στις κρέμες χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και δροσιστικές ιδιότητές της. Λειτουργεί ως ελαφρυντικό και επιτρέπει στην κρέμα να γλιστράει πιο εύκολα στο δέρμα.

Για να φτιάξετε κρέμα αλόης θα χρειαστείτε ένα έως τρία φύλλα αλόης.

 

  • Μέσα σε ένα κατσαρολάκι καλύψτε με ελαιόλαδο μερικά βότανα της επιλογής σας (δοκιμάστε άνθη δεντρολίβανου και καλεντούλας) και θερμάνετέ τα σε χαμηλή φωτιά για τρεις ώρες. Βεβαιωθείτε ότι το νερό από τα βότανα εξατμίζεται αλλιώς μπορεί να προκύψει μούχλα.
  • Σουρώστε τα βότανα και συλλέξτε όσο περισσότερο από το ελαιόλαδο γίνεται.
  • Προσθέστε το ελαιόλαδο στο τζελ της αλόης βέρα και αναμίξτε.
  • Για δύο μέρη ελαιόλαδο θα χρειαστείτε ένα μέρος κερί μελισσών. Προσθέστε το κερί.
  • Τοποθετήστε το μπολ που περιέχει το μίγμα πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει.
  • Μόλις το μίγμα λιώσει εντελώς, μπορείτε να το βάλετε σε ένα δοχείο να κρυώσει.

9. Πίλινγκ Προσώπου

Η αλόη βέρα έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες πράγμα που την καθιστά ένα φυσικό καθαριστικό. Συνδυάστε την με συστατικά από την κουζίνα όπως πίτουρο βρώμης ή σόδα για να φτιάξετε ένα απολεπιστικό πίλινγκ προσώπου.

10. Έλαιο Αλόης Βέρα

Αναμίξτε τζελ αλόης βέρα με λάδι καρύδας και θερμάνετέ τα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Αυτό το λάδι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για οποιεσδήποτε ανάγκες του δέρματος, αλλά είναι ιδανικό για ενυδάτωση μετά το ντους.

Συνταγές με Αλόη Βέρα

Εάν είστε νέοι στην κατανάλωση αλόης, δοκιμάστε αυτές τις γρήγορες και απλές συνταγές για να ξεκινήσετε.

Αλόη Βέρα Smoothie

Αλόη Βέρα Smoothie

Συστατικά:

  • ¼ κούπας τζελ αλόης βέρα (φρέσκο από το φύλλο)
  • 1 ½ κούπα παγωμένες φράουλες
  • 1 κούπα νερό
  • 1 ½ κ.σ. σιρόπι σφένδαμου
  • 1 κ.σ. χυμός λεμόνι

Οδηγίες:

Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ σε υψηλή ταχύτητα έως ότου τι μίγμα να γίνει λείο.

Εάν θέλετε να το ενισχύσετε ακόμη περισσότερο, ρίξτε μέσα σκόνη πρωτεΐνης ή σπόρους τσία.


Κοκτέιλ Αλόη Ανανάς

Κοκτέιλ Αλόη Ανανάς

Συστατικά:

  • ½ κούπα χυμός ανανά
  • ¼ έως ½ κούπα χυμός αλόης βέρα
  • 2 κ.σ. χυμός κράνμπερυ χωρίς ζάχαρη
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή μέλι προαιρετικά
  • Φέτα λάιμ για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε μία μικρή κανάτα. Ρίξτε το μίγμα πάνω σε πάγο και σερβίρετε με μία φέτα λάιμ.


Φρέσκια Καλοκαιρινή Σαλάτα Αλόης Μέντας

Σαλάτα Αλόης Βέρα

Συστατικά:

  • Ένα μεγάλο, φρέσκο φύλλο αλόης
  • Μία χούφτα βιολογικά φύλλα μέντας
  • 1 μέτρια ντομάτα
  • 1 λεμόνι ή λάιμ
  • Μία πρέζα σκόνη σκόρδου
  • Μία πρέζα σκόνη από φύκια
  • Λευκοί ή μάυροι σπόροι σησαμιού, προαιρετικά

 

Οδηγίες:

Ετοιμασία της αλόης:

  1. Πάρτε ένα μεγάλο κομμάτι αλόης και κόψτε το σε φιλέτα. Προσπαθήστε να κρατήσετε το διαφανές τζελ σε ένα μεγάλο κομμάτι.
  2. Σε μία επιφάνεια κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε το ζελ σε λωρίδες. Βάλτε τα κομμάτια αλόης σε ένα μπολ και μουλιάστε τα σε φιλτραρισμένο νερό για 10 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια σουρώστε τις λωρίδες αλόης και ξεπλύντε τις καλά. τοποθετήστε τις σε ένα μπολ.

Ετοιμασία της σαλάτας:

Η συνταγή εξαρτάται από την ποσότητα αλόης που κόψατε. Τα υπόλοιπα συστατικά μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τα γούστα σας. Ρίξτε όλα τα συστατικά σε μία σαλατιέρα και σερβίρετε κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.


 Ποτό Αλόης Βέρα

Ποτό / Ρόφημα Αλόης Βέρα

Συστατικά:

  • 1 ½ κούπα νερό καρύδας
  • 2 κ.σ. βρώσιμο τζελ αλόης ή χυμό
  • 1 μέτριο αγγούρι ξεσποριασμένο και τεμαχισμένο
  • ½ κούπα μήλο ξεφλουδισμένο και τεμαχισμένο

Οδηγίες

Προσθέστε το νερό καρύδας, την αλόη βέρα, τα γγούρια και το μήλο στο μπλέντερ και χτυπήστε τα έως ότου το μίγμα να γίνει λείο. Σουρώστε το αν θέλετε. Σερβίρετε αμέσως με πάγο.


Herbalife Προϊόντα Αλόης

Herbalife Aloe Vera Η Herbalife στην αναζήτησή της για την υψηλότερη ποιότητα αλόης για τον Συμπυκνωμένο Χυμό Αλόης της αποφάσισε να συνεργαστεί με την ImproVera. Από το 1994 η ImproVera παράγει αλόη βέρα στην περιοχή Jaumave στο Ανατολικό Κεντρικό Μεξικό, όπου οι ιδανικές καιρικές συνθήκες και η μοναδική σύνθεση του εδάφους αποτελούν ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης για την αλόη. Έτσι η περιοχή αυτή παράγει μία από τις καλύτερες αλόες στον κόσμο. Η αλόη της Jaumave έχει τα ιδανικά επίπεδα πολυσακχαριτών και μετάλλων. Η περιοχή βρίσκεται σε μία ζώνη κάτω από τον Τροπικό του Καρκίνου και βρισκόταν κάτω από τη θάλασσα για εκατομμύρια χρόνια. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο το έδαφος είναι τόσο πλούσιο σε μέταλλα.

Το 2009 τα στελέχη της Herbalife επισκέπτονταν αγρότες στην αναζήτησή τους για την καλύτερη αλόη. Επισκέφτηκαν την Jaumave και την ImproVera. Ο βασικός σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να έρευνήσουν τη λειτουργία και την ανάπτυξη των διαφόρων αγροκτημάτων. Είδαν τις φυτείες, δοκίμασαν την αλόη και μελέτησαν τα φύλλα για να σιγουρευτούν ότι ήταν αυτό που έψαχναν. Η ImproVera ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της Herbalife και έγινε ο μοναδικός τους προμηθευτής. Σήμερα η ImproVera παρέχει αλόη στην Herbalife σε διάφορες περιοχές όπως ΗΠΑ, Κεντρική Αμερική, Νότια Αμερική, Ινδία, Ασία και Ευρώπη. Η Herbalife πλέον το έχει κάνει εύκολο να χρησιμοποιούμε αλόη "από το αγρόκτημα στο μπουκάλι".

Για την παραγωγή της αλόης η εμφύτευση και η συγκομιδή γίνονται με το χέρι. Η διαδικασία παραγωγής του χυμού αλόης, από το κόψιμο των φύλλων έως τον ίδιο τον χυμό παίρνει περίπου 12 ώρες. Το τζελ της αλόης εξάγεται χρησιμοποιώντας ψυχρή έκθλιψη που είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να έχουμε την υψηλότερη ποιότητα τζελ. Όταν ο χυμός είναι έτοιμος, ελέγχεται η ποιότητά του πριν φύγει για εξαγωγή στα κέντρα διανομής της Herbalife σε όλον τον κόσμο.

H Herbalife έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις που εστιάζουν στη διατροφή. Ως αποτέλεσμα η ImproVera ανέπτυξε νέες διαδικασίες για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την αλόη που προορίζεται για τα προϊόντα της Herbalife. Η εταιρία συνεργάζεται με την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της Herbalife και το τελικό προϊόν το αντανακλά αυτό.


Αναζήτηση στο Blog

Εγγραφείτε