Πλατό απώλειας βάρους; 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν τώρα αμέσως!

5 συμβουλές για να αποφύγετε το πλατό απώλειας βάρους και να φτάσετε το βάρος που ονειρεύεστε

Πλατό απώλειας βάρους

Ένα από τα πιο εκνευριστικά μέρη της απώλειας βάρους είναι το αναπόφευκτο πλατό απώλειας βάρους. Όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά και ξαφνικά – ό,τι και να κάνετε – βλέπετε ότι η ζυγαριά δεν κουνιέται. Όταν βλέπετε ότι η εβδομαδιαία απώλεια βάρους σας έχει μείνει στάσιμη αυτό είναι συχνά γνωστό ως «πλατό απώλειας βάρους» και πολλοί που κάνουν δίαιτα βρίσκουν αυτή τη διακοπή της προόδου πολύ εκνευριστική. Επιτρέψτε μου να σας βοηθήσω να καταλάβετε γιατί το βάρος σας μπορεί να φτάσει σε πλατό και να σας δώσω μερικές ιδέες για να διασφαλίσετε ότι θα συνεχίζετε να φτάνετε τους στόχους σας έτσι ώστε το βάρος σας να συνεχίσει να φεύγει και πάλι.

Όταν μειώνετε τις θερμίδες που καταναλώνετε το σώμα σας αντιδρά σαν να μην το ταΐζετε πια. Οπότε κάνει αυτό που είναι προγραμματισμένο να κάνει: κρατάει τις αποθηκευμένες θερμίδες επιβραδύνοντας τον ρυθμό με τον οποίο τις καίτε. Ο βασικός σας μεταβολισμός – οι θερμίδες που καίτε κάθε μέρα για τις βασικές λειτουργίες του σώματός σας – πέφτει λίγο. Η πτώση δεν είναι τεράστια – ίσως 10% το πολύ – αλλά συχνά είναι αρκετή για να σταματήσει την απώλεια βάρους σας και ξαφνικά βρίσκεστε στο εκνευριστικό πλατό απώλειας βάρους. Επειδή ο βασικός σας μεταβολισμός καθορίζεται από το μέγεθος του σώματός σας και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των θερμίδων που καίτε καθημερινά, είναι λογικό ότι καθώς το βάρος σας μειώνεται, να μειώνεται και ο βασικός σας μεταβολισμός.

Αυτό σημαίνει ότι καθώς χάνετε βάρος, οι θερμίδες σας πρέπει επίσης να μειωθούν λίγο. Οπότε για να συνεχίσετε να χάνετε με τον ίδιο ρυθμό, χρειάζεται είτε να μειώσετε ακόμη περισσότερο την πρόσληψη θερμίδων, ή να ασκείστε περισσότερο – ή να αποδεχτείτε το γεγονός ότι ο ρυθμός απώλειας βάρους σας θα είναι πιο αργός καθώς θα πλησιάζετε το στόχο σας.

5 ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΛΑΤΩ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ

  1. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα ημερολόγιο τροφών για να παρακολουθείτε την πρόσληψη θερμίδων σας. Μπορεί να ήσασταν πιο προσεκτικοί όταν ξεκινήσατε τη δίαιτά σας – ζυγίζοντας και μετρώντας όλα όσα περνούσαν από τα χείλια σας – αλλά μπορεί να μην είστε τόσο ακριβείς όσο στην αρχή. Το να είστε πιο συνεπείς με τον ημερολόγιό σας μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το πλατό απώλειας βάρους και να συνεχίσετε την πρόοδο.
  2. Αντικαταστήστε δύο γεύματα την ημέρα με ένα πρωτεϊνούχο σέικ Herbalife για να σας βοηθήσει να παραμείνετε στο όριο θερμίδων σας. Όταν φτιάχνετε το σέικ σας ξέρετε ακριβώς τι βάζετε μέσα – και πόσες θερμίδες έχει η σκόνη πρωτεΐνης Herbalife αν την προσθέσετε, το γάλα και τα φρούτα – οπότε δεν χρειάζεται να μαντεύετε στον υπολογισμό των θερμίδων. Χρησιμοποιήστε το σέικ για δύο γεύματα την ημέρα, καταναλώστε ένα υγιεινό τρίτο γεύμα και συμπληρώστε με σνακ από χαμηλές σε λιπαρά πρωτεϊνούχες τροφές, λαχανικά και φρούτα.
  3. Προσπαθήστε να τρώτε έξω πιο σπάνια. Αυτό ίσως να είναι λίγο δύσκολο, αλλά μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Όσο προσεκτικοί πιστεύετε ότι είστε όταν πηγαίνετε σε εστιατόριο, είναι συνήθως δύσκολο να υπολογίσετε ακριβώς πόσες θερμίδες τρώτε γιατί είναι δύσκολο να καταλάβετε το πώς ακριβώς φτιάχνονται τα φαγητά – τα έξτρα λιπαρά και οι θερμίδες συνήθως δεν φαίνονται. Εάν τελευταία τρώγατε έξω πιο συχνά απ’ ότι συνήθως, προσπαθήστε να σταματήσετε για δύο εβδομάδες για να δείτε εάν αυτό βοηθάει να ξεκινήσει και πάλι η απώλεια βάρους.
  4. Προγραμματίστε την γυμναστική σας, ιδιαίτερα κάνοντας προπόνηση με βάρη. Καθώς αναπτύσσετε μυς, ανεβαίνει και ο βασικός σας μεταβολισμός. Εάν γυμνάζεστε εδώ και λίγο καιρό θα είστε ίσως και σε καλύτερη φόρμα – και αυτό σημαίνει ότι εάν δεν αυξήσατε την ένταση της προπόνησής σας, μπορεί να μην καίτε τόσες θερμίδες όσες πριν. Προσθέστε μερικές νέες κινήσεις στο πρόγραμμά σας, αυξήστε την ένταση και σηκώστε λίγα βάρη.
  5. Σκεφτείτε την πιθανότητα ότι ίσως έχετε φτάσει ένα ιδανικό βάρος. Εάν μπορείτε, κάντε μία ανάλυση σωματικής σύνθεσης. Οι μυς είναι πιο πυκνοί και καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο απ’ ότι το σωματικό λίπος – οπότε εάν έχετε περισσότερους μυς από έναν μέσο άνθρωπο, μπορεί να ζυγίζετε περισσότερο από όσο νομίζετε ότι πρέπει. Εάν το σωματικό σας λίπος είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια, τότε μπορεί να μην έχετε πολύ – εάν έχετε καθόλου – επιπλέον βάρος να χάσετε.

Μεταφρασμένο άρθρο της Susan Bowerman, MS, RD, CSSD. Η Susan είναι σύμβουλος επί πληρωμής για την Herbalife. Η Herbalife διαθέτει προϊόντα υγιεινής διατροφής και ελέγχου βάρους.

Αναζήτηση στο Blog

Εγγραφείτε