Ιδέες για Σαλάτες: Κουνουπίδι, Ρεπανάκια, Μαρούλι, Αβοκάντο

Mια σαλάτα λίγο διαφορετική από τα συνηθισμένα. Το κουνουπίδι το βάζουμε ωμό. Θα εκπλαγείτε από τη γεύση και την υφή!

Ωμό Κουνουπίδι Σαλάτα

Συστατικά

  • 1/2 μικρό κουνουπίδι
  • 1 μεγάλη χούφτα (6-7) ραπανάκια κόκκινα
  • μερικά τρυφερά φύλλα μαρουλιού
  • 1 αβοκάντο
  • χυμός από 1 λεμόνι ή λίγο μηλόξυδο
  • αλάτι & ελαιόλαδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε το κουνουπίδι στον ψιλό τρίφτη. Εγώ χρησιμοποιώ ειδική ηλεκτρική συσκευή γι αυτή τη δουλειά και θα σας συνιστούσα να πάρετε μία γιατί θα μπορείτε να φτιάχνετε καταπληκτικές σαλάτες.
  2. Τρίβουμε τα ραπανάκια στον ψιλό τρίφτη και τα ανακατεύουμε με το τριμμένο κουνουπίδι.
  3. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα μαρουλιού. Από το μαρούλι χρησιμοποιούμε πάντα τα εσωτερικά τρυφερά φύλλα και πετάμε τα εξωτερικά.
  4. Κόβουμε το αβοκάντο σε κύβους και το ρίχνουμε από πάνω
  5. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλάτι (ιμαλάιων ή θαλασσινό καλύτερα) και λίγο ελαιόλαδο.
  6. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Είναι μια πολύ χορταστική σαλάτα που μπορεί να καταναλωθεί και ως κυρίως γεύμα μαζί με λίγες ανάλατες βιολογικές ελιές.

Καλή απόλαυση!

Νατάσα

 

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε σχόλιο