Παγωτό από μπανάνες... απλό, θεϊκό και θρεπτικό!!!

Παγωτό από κατεψυγμένες μπανάνες, χωρίς κανένα άλλο υλικό. Ενισχύστε το με λίγη φαντασία. Δεν θα το πιστεύετε!

Παγωτό από μπανάνες... μόνο!!

Το παγωτό σε ποιον δεν αρέσει; Σας έχει τύχει ποτέ να πάρετε τη συσκευασία του κιλού για να δοκιμάσετε λιγάκι και μετά από λίγο να τη δείτε άδεια (γιατί ξεχαστήκατε μπροστά στην τηλεόραση); Στην περίπτωσή μου ήταν παγωτό με γεύση black forest. Και απ’ ότι θυμάμαι δεν μου είχε πάρει και πολύ χρόνο… έγινε πολύ γρήγορα, το κουτί ξαφνικά ήταν άδειο! Και μετά κοίταξα τις θερμίδες… μόνο 140 ανά 100ml. Αλλά κάντο αυτό επί 10 (είχα φάει 1000ml!)… ίσον 1400!!! Και ήταν και βράδυ…

Έχω πολύ καιρό να ανεβάσω συνταγή εδώ, λόγω έλλειψης χρόνου κυρίως. Αυτές εδώ όμως τις συνταγές για παγωτό έπρεπε οπωσδήποτε να τις μοιραστώ γιατί αυτήν την εποχή η κατανάλωση παγωτού είναι μεγάλη και πολύ συχνά οι επιλογές των ανθρώπων είναι ανθυγιεινές και παχυντικές. Και όταν υπάρχει λύση για εύκολο και γρήγορο  υγιεινό παγωτό με τέτοια θεϊκή γεύση δεν υπάρχει δικαιολογία να γεμίζουμε το σώμα μας με άχρηστες και συχνά βλαβερές ουσίες.

Αυτές τις συνταγές για παγωτό δεν τις επινόησα βέβαια εγώ. Έχω δοκιμάσει όμως πολλές όλον αυτό τον καιρό που ασχολούμαι με το υγιεινό «μαγείρεμα» και εδώ θα μοιραστώ μαζί σας αυτές στις οποίες έχω καταλήξει, τις πιο καλές και κυρίως απλές!

Την πρώτη συνταγή δεν θα την αποκαλούσα καν συνταγή γιατί είναι τόσο πανεύκολη.

Θέλετε να μάθετε το μυστικό συστατικό;

Έτοιμοι…. ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ! Αυτό είναι! Από εκεί και πέρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την φαντασία σας και να φτιάξετε κι άλλες γεύσεις χρησιμοποιώντας διάφορα κατεψυγμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, χουρμάδες, σκόνη κακάο

Η πρώτη συνταγή λοιπόν είναι αυτή. Κατεψυγμένες μπανάνες στο μπλέντερ! Επιλέξτε ώριμες μπανάνες, καθαρίστε τις, τυλίξτε την καθεμία ξεχωριστά με διαφανή μεμβράνη και βάλτε τις στην κατάψυξη. Μόλις παγώσουν κόψτε τις κομμάτια και βάλτε τις στο μπλέντερ. Το καλύτερο γι αυτή τη δουλειά είναι ένα απλό μούλτι. Θα χρειαστεί να το ανοίξετε αρκετές φορές βέβαια για να ξύσετε τα τοιχώματα. Όσος περισσότερο το χτυπάτε τόσο πιο κρεμώδες θα γίνεται το μίγμα. Μόλις γίνει ομοιόμορφο είναι έτοιμο! Φάτε το αμέσως γιατί λιώνει γρήγορα!

Παγωτό από παγωμένες μπανάνες

Παγωτό από παγωμένες μπανάνες

Βέβαια, αυτή τη «συνταγή» μπορείτε να την ενισχύσετε λιγάκι και να φτιάξετε ένα απίστευτο παγωτά με γεύση βανίλια, φράουλα, ή σοκολάτα. Ορίστε λοιπόν μερικοί βασικοί κανόνες ως προς τις ποσότητες για διάφερες γεύσεις

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΑΠΟ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ 

Συστατικά 

  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1 κουταλάκι από τα επόμενα για γεύση: Σκόνη κακάο ή σκόνη βανίλια ή ψιλοκομμένη μέντα.
  • 1/4 κούπας γέμιση από τα επόμενα: Φράουλες ή κεράσια ή αμύγδαλα ή φουντούκια ή κομματάκια σοκολάτας ή καρύδια ή πεκάν ή καρύδα ή φέτες μπανάνας
  • 2 κουταλιές σάλτσα από τις επόμενες: Σάλτσα καραμέλας ή σάλτσα σοκολάτας ή σάλτσα φράουλας ή βούτυρο αμυγδάλου ή nutella.
  • Όσοι έχετε και Ροφήματα της Herbalife ταιριάζει να ρίξετε μέσα στο μίγμα και 1-2 κουταλιές γεύση βανίλια, ή  φράουλα ή τροπικά φρούτα ή σοκολάτα ανάλογα με τη γεύση που θα φτιάξετε…. Θεϊκό και θρεπτικό συγχρόνως!!!

Προετοιμασία

Από την προηγούμενη μέρα καθαρίστε τις μπανάνες, τυλίξτε τις μία-μία σε διαφανή μεμβράνη και βάλτε τις στην κατάψυξη. Προτιμάτε να χρησιμοποιείτε τις ώριμες μπανάνες που έχουν σχηματίσει μαύρες κηλίδες στην φλούδα τους.

Μπορείτε να βάζετε στην κατάψυξη τις μπανάνες που αρχίζουν να ωριμάζουν και δεν προλαβαίνετε να τις φάτε. Έτσι θα έχετε πάντα στην κατάψυξη μπανάνες για να τις χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε.

Εκτέλεση

  1. Βγάλτε τις μπανάνες από την κατάψυξη και όπως είναι με τη μεμβράνη περάστε τις κάτω από τρεχούμενο νερό για να ξεπαγώσουν λίγο και να ξεκολλήσει εύκολα η μεμβράνη.
  2. Αφού αφαιρέσετε τη μεμβράνη κόψτε τις παγωμένες μπανάνες σε φετούλες και βάλτε τις στο μούλτι μαζί με τη γεύση που θέλετε (οτιδήποτε είναι σε σκόνη) και χτυπήστε τα όλα μαζί.
  3. Στην αρχή θα γίνουν σαν θρυμματισμένος πάγος. Ανοίξτε μερικές φορές το μούλτι για να ξύσετε το μίγμα από τα τοιχώματα και συνεχίστε να το χτυπάτε μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες.
  4. Ανακατέψτε μέσα με κου τάλι τη γέμιση και τις σάλτσες που θέλετε.
  5. Έτοιμο το παγωτό! Σερβίρετέ το σε χωνάκι αν θέλετε. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν!

 

Παγωτό από παγωμένες μπανάνες

Για να μην σας λείψουν όμως και οι πιο πλούσιες γεύσεις σας έχω εδώ μερικές συνταγές για άλλα κόλπα… Αν τα δοκιμάσετε αυτά δεν θα σας συγκινεί πια το Haagen Dazs! Τα παγωτά αυτά γίνονται πιο σφιχτά και πλούσια και «στέκονται» εάν τα σερβίρετε με κουτάλι παγωτού σε αντίθεση με το παγωτό από μπανάνα που τείνει να είναι πιο μαλακό. Και το βασικό τους συστατικό…. έτοιμοι;… είναι τα κάσιους!!

Για το πάγωμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγωτομηχανή ή να βάλετε το μίγμα στην κατάψυξη σε κλειστό δοχείο και να το ανακατεύετε ανά μία ώρα περίπου. 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΑΠΟ ΚΑΣΙΟΥΣ

Συστατικά

  • 1 κούπα κάσιους ωμά
  • 1 κουταλάκι σκόνη βανίλιας
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1/4 κούπα σιρόπι αγαύης ή μέλι (λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα πώς σας αρέσει)

Εκτέλεση

  1. Αλέστε τα κάσιους στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
  2. Ρίξτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα.
  3. Ρίξτε το μίγμα στην παγωτομηχανή και παγώστε το σύμφωνα με τις οδηγίες της μηχανής. Ή βάλτε το στην      κατάψυξη όλη νύχτα.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΣΙΟΥΣ

Συστατικά

  • 1 κούπα κάσιους ωμά
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1/4 κούπα σιρόπι αγαύης  ή μέλι(λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα πώς      σας αρέσει)
  • 1/4 κούπα σκόνη κακάο

Εκτέλεση

  1. Αλέθετε τα κάσιους στο μούλτι να γίνουν σκόνη
  2. Ρίχνετε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα.
  3. Ρίχνετε το μίγμα στην παγωτομηχανή και παγώστε το σύμφωνα με τις οδηγίες της μηχανής. Ή βάλτε το στην κατάψυξη όλη νύχτα.

Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε και ό,τι άλλη γεύση θέλετε. Θα ξεκινάτε πάντα αλέθοντας πρώτα τους ξηρούς καρπούς μέχρι να γίνουν σκόνη και μετά θα προσθέτετε τα υπόλοιπα. Παρακάτω είναι μερικοί βασικοί κανόνες για τις ποσότητες:

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΑΠΟ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ 

Συστατικά

  • 1 κούπα ξηροί καρποί: Κάσιους, ή βραζιλιάνικα, ή φουντούκια, ή αμύγδαλα.
  • 1/2 κούπα υγρό: Νερό, ή χυμός φρούτων, ή γάλα  σόγιας ή καρπών.
  • 1/4 κούπας γλυκαντικό: Σιρόπι αγαύης, ή μέλι, ή σιρόπι σφένδαμου, ή πουρές από σταφίδες, ή πουρές από χουρμάδες
  • Πρέζα αλάτι

Εάν θέλετε να το κάνετε πιο ιδιαίτερο προσθέστε:

Συστατικά για Γέμιση

  • 1/2 κούπα στερεά: Κομματάκια σοκολάτας, ή ξηρούς καρπούς και/ή αποξηραμένα φρούτα.
  • 1/4 κούπας υγρά: Βούτυρα από ξηρούς καρπούς, ή σιρόπια φρούτων, ή σάλτσες.

Συστατικά για Αρώματα

  • 1/4 κούπας σκόνες: Κακάο, ή χαρουπόσκονη.
  • 1 - 2 κουταλάκια εκχυλίσματα και μπαχαρικά: Μέντα, ή πορτοκάλι, ή λεβάντα, ή κανέλα, ή βανίλια

Θέλετε και σιρόπια από πάνω; Ορίστε λοιπόν!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Συνδυάστε 2 κουταλιές σιρόπι αγαύης με 1 κουταλιά σκόνη κακάο. Αυτά μπορείτε να τα ανακατέψετε με το μιξεράκι του φραπέ και είναι έτοιμο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Συνδυάστε ½ κούπα φράουλες με 1 κουταλιά σιρόπι αγαύης και χτυπήστε τα στο μούλτι. Έτοιμο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

Χτυπάτε στο μούλτι 1 κούπα χουρμάδες με 1/2 κούπα νερό μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα. Έτοιμο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ NUTELLA/ΜΕΡΕΝΤΑ

Συστατικά 

  • 1 κούπα ωμά φουντούκια
  • 2 κουταλιές σκόνη κακάο
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1/2 κούπα νερό

Εκτέλεση

  1. Αλέθετε τα φουντούκια στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
  2. Προσθέτετε το κακάο και το μέλι και λίγο από το νερό.
  3. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σφιχτή κρέμα προσθέτοντας νερό εάν χρειάζεται.

Μήπως θέλετε το παγωτό σας σε ξυλάκι; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ειδικές θήκες σιλικόνης για να παγώσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω μίγματα. Στη συνέχεια θα βουτήξετε τα παγωμένα ξυλάκια στην παρακάτω συνταγή σοκολάτας για να φτιάξετε παγωτό με επικάλυψη σοκολάτας. Ορίστε η συνταγή:

Φόρμα σιλικόνης για παγωτό ξυλάκι

Παγωτό από κάσιους

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ (ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ Ή ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ)

Συστατικά 

  • 1/2 κουπα λάδι καρύδας ή βούτυρο κακάο
  • 1/2 κούπας σκόνη κακάο
  • 1 κουταλιά μέλι ή σιρόπι αγαύης

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το λάδι καρύδας ή το βούτυρο κακάο σε ένα μπωλ και βάλτε αυτό το μπωλ μέσα σε ένα άλλο με ζεστό νερό. Αυτό θα κάνει το λάδι καρύδας να ζεσταθεί αρκετά ώστε να λιώσει μόνο, χωρίς να καταστρέψει τα ένζυμα.
  2. Προσθέστε τη σκόνη κακάο και το μέλι και ανακατέψτε καλά. Έτοιμο!

Για να φτιάξετε τα ξυλάκια 

  1. Βουτήξτε τα ξυλάκια παγωτού σας στη σοκολάτα. Αυτή θα σκληρύνει μόλις έρθει σε επαφή με το κρύο παγωτό.
  2. Τυλίξτε τα ένα ένα σε λαδόκολλα και βάλτε τα στην κατάψυξη.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!

Σημείωση: Μπορεί τα παγωτά από κάσιους να είναι υγιεινά αλλά καταναλώστε τα με μέτρο γιατί έχουν πολλές θερμίδες! Ή καλύτερα, προτιμήστε το παγωτό μπανάνα αν προσπαθείτε να χάσετε κιλά. 

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε σχόλιο