Σούπερ σοκολατένιο κέικ σοκολάτας από αλεύρι ντίνκελ με παγωτό από μπανάνες!

Πλούσιο σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά, βούτυρο γάλα, ζάχαρη... Απόλαυση χωρίς ενοχές!

Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο από αλεύρι ντίνκελ χωρίς ζάχαρη

Αυτό το κέικ προέκυψε κατά λάθος. Στην αρχή ήταν ένα αποτυχημένο πείραμα. Προσπαθούσα να φτιάξω το συνηθισμένο μου κέικ από αλεύρι ντίνκελ  αλλά για γλυκαντικό να χρησιμοποιήσω μπανάνες και στέβια αντί για μέλι ώστε να μειώσω λίγο τις θερμίδες. Το αποτέλεσμα ήταν ένα άγλυκο και άγευστο πράγμα (το οποίο έτρωγα για πρωινό επί μερικές μέρες σε συνοδεία με το Herbalife σέικ  μου – τρώω όλα μου τα πειράματα… εφόσον τρώγονται!).

Την επόμενη φορά λοιπόν αποφάσισα να το ενισχύσω λίγο. Εκτός από το μέλι που τελικά του πρόσθεσα, έβαλα κουβερτούρα σε σταγόνες, μαύρες σταφίδες και κράνμπερι. Καθώς ήμουν περίεργη για το αποτέλεσμα, το δοκίμασα ζεστό, 10 λεπτά αφού το είχα βγάλει από το φούρνο. Δεν είχε φουσκώσει πολύ και φοβόμουν μήπως είχε μείνει ωμό από μέσα.

Κέικ σοκολάτας από αλεύρι ντίνκελ χωρίς ζάχαρη

Τι κέικ ήταν αυτό! … Θα προσπαθήσω να το περιγράψω με λέξεις αν γίνεται… μαλακό, μαστιχωτό, πυκνό και πλούσιο αλλά συγχρόνως ελαφρύ, σούπερ σοκολατένιο, χωρίς να είναι υπερβολικά γλυκό, με σημεία λιωμένης σοκολάτας… Δοκιμάζοντάς το, έφαγα σχεδόν το μισό!

Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι γινόταν να βγει τέτοιο κέικ χωρίς ζάχαρη, αυγά και βούτυρο μέσα.

Έτσι όπως το κέικ ήταν ζεστό ταίριαζε με παγωτό βανίλια…

Είχα μπανάνες στην κατάψυξη κι έτσι σε 5 λεπτά είχα έτοιμο παγωτό από μπανάνες με ρόφημα Herbalife βανίλια. Το έβαλα πάνω στο ζεστό κέικ και καθώς το παγωτό άρχισε να λιώνει από τη θερμότητα πήρα μια κουταλιά με λίγο κέικ και λίγο παγωτό… ήμουν στον παράδεισο!

Κέικ σοκολάτας από αλεύρι ντίνκελ χωρίς ζάχαρη

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 

Υλικά

  • 1 κούπα αλεύρι ντίνκελ ολικής άλεσης
  • ½ κούπα αλεύρι βρώμης
  • ½ κούπα κακάο σκόνη
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 μέτριες ώριμες μπανάνες (2 κούπες όταν είναι αλεσμένες)
  • ½ κούπα μέλι
  • 1 κούπα γάλα σόγιας
  • ½ κούπα κουβερτούρα σε σταγόνες
  • ½ κούπα σταφίδες μαύρες και κράνμπερι (ή ότι άλλο αποξηραμένο φρούτο θέλετε)

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ κοσκινίζουμε τα στεγνά υλικά (αλεύρι ντίνκελ, αλεύρι βρώμης, σκόνη κακάο και μπείκιν) και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  2. Χτυπάμε στο μούλτι/μπλέντερ (ή σε ένα μπωλ χρησιμοποιώντας μπλέντερ χειρός) τις μπανάνες το μέλι και το γάλα σόγιας. 
  3. Ρίχνουμε το μίγμα με τα υγρά υλικά στο μπώλ με τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε πάλι με κουτάλι μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
  4. Προσθέτουμε στο μίγμα τις σταγόνες κουβερτούρας, τις σταφίδες και τα κρανμπερι και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  5. Λαδώνουμε με χαρτί κουζίνας ένα ταψάκι ή μία φόρμα σιλικόνης και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
  6. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 – 170 για 30-40 λεπτά περίπου. Δεν θέλουμε να το παραψήσουμε γιατί μετά στεγνώνει. Ελέγχουμε αν έχει γίνει μπήγοντας στο κέικ μια οδοντογλυφίδα. Αν βγαίνει καθαρή, είναι έτοιμο. 

Η συνταγή για το παγωτό είναι εδώ. Απλά χρησιμοποιήστε ρόφημα Herbalife βανίλια  αντί για φράουλα, νομίζω ότι ταιριάζει καλύτερα γιατί είναι ουδέτερη και αναδεικνύεται η σοκολάτα από το κέικ. Αλλά πάλι, γούστα είναι αυτά… βάλτε ό,τι γεύση θέλετε!

Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο από αλεύρι ντίνκελ χωρίς ζάχαρη

Εσείς που είστε οπαδοί του fitness μπορείτε αν θέλετε να ενισχύσετε το κέικ σας με λίγη έξτρα πρωτεΐνη. Απλά αντικαταστήστε μισή κούπα από το αλεύρι με μισή κούπα πρωτεΐνες σε σκόνη. Βγαίνει εξίσου τέλειο!

Καλή απόλαυση! Kαι προσέχετε να μην το παρακάνετε γιατί το κέικ αυτό, παρόλο που είναι υγιεινό και θρεπτικό, τις έχει τις θερμιδούλες του…

Να' στε καλά,

Νατάσα

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε σχόλιο