ΖΟΥΜΕΡΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΓΛΥΚΟΞΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ LOW FAT!!

Κοτοπουλάκια πεντανόστιμα με ελάχιστο λίπος, ιδανικά για κυρίως γεύμα αλλά και για ένα γρήγορο σνακ σαλατούλα μαζί με λαχανικά.

Αυτά τα κοτοπουλάκια γίνονται πεντανόστιμα και για όλη την ποσότητα που ήταν 1,5 κιλό χρησιμοποίησα μόνο 4 κσ λάδι!!

Είναι ιδανικά για κυρίως γεύμα, αλλά καλό είναι να υπάρχουν στο ψυγείο για ένα γρήγορο σνακ σαλατούλα μαζί με λαχανικά.

Πάμε να τα φτιάξουμε!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

  • 1,5 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια ίσου πάχους. Εγώ έβαλα 700 γρ στήθος και 700 γρ μπούτι (τα μπούτια δεν χρειάζονται κόψιμο).
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 2-3 κσ μουστάρδα
  • 3-4 κουταλιές γιαούρτι άπαχο ή κεφίρ
  • Μισό ποτήρι χυμός πορτοκάλι
  • Αλάτι, πιπέρι και ό,τι άλλο μπαχαρικό θέλετε

Φορώντας γάντι ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.

ΨΗΣΙΜΟ

Τα μπούτια, που έχουν λίπος, μπορούμε να τα βάλουμε πάνω σε λαδόκολλα στο φούρνο στον αέρα στους 190 για 45 λεπτά περίπου. Στο ενδιάμεσο του ψησίματος τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά. Αλλιώς μπορούμε να τα μαγειρέψουμε όπως περιγράφω παρακάτω για το στήθος, γίνονται πεντανόστιμα!!

Το στήθος για να γίνει ζουμερό και καραμελωμένο το μαγειρεύουμε αλλιώς. Σε ένα μεγάλο, ρηχό αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 2 κσ ελαιόλαδο. Μόλις κάψει απλώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Μόλις πάρουν χρώμα από την μία μεριά, τα γυρνάμε από την άλλη. Όταν εξατμιστούν σχεδόν τα υγρά που θα βγάλουν ρίχνουμε χυμό πορτοκάλι να καλυφθούν τα κομμάτια. Όταν αρχίσει να βράζει καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και κλείνουμε το καπάκι. Το αφήνουμε να σιγοβράσει γύρω στα 10-15 λεπτά. Αφού περάσει ο χρόνος και έχει εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του χυμού, ανοίγουμε το καπάκι και ανεβάζουμε τη φωτιά στο φουλ. Ενώ ο χυμός εξατμίζεται και καραμελώνει, γυρνάμε τα κοτόπουλα και από τις δύο πλευρές να καραμελώσουν παντού. Προσοχή σ’ αυτό το σημείο μην καούν! Κλείνουμε το μάτι όταν εξατμιστεί εντελώς ο χυμός, τα γυρνάμε λίγο ακόμη και είναι έτοιμα!! Τα συνδυάζουμε με μια σαλατούλα υπερπαραγωγή για ένα υπέροχο και χορταστικό fitness γεύμα!! Καλή απόλαυση χωρίς τύψεις!

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε σχόλιο