Ισορροπημένη Διατροφή: Η Μέθοδος της Herbalife

Herbalife Ισορροπημένη Διατροφή

Η προσέγγιση της Herbalife για ισορροπημένη διατροφή δεν έχει να κάνει με τον υπολογισμό των θερμίδων. Ούτε με την στέρηση των αγαπημένων σας γεύσεων ή την απαγόρευση διάφορων κατηγοριών τροφίμων όπως οι διατροφές με μηδενικές θερμίδες. Όποιοι και αν είναι οι στόχοι σας, θέλουμε να σας βοηθήσουμε να γίνετε μια υγιέστερη και πιο χαρούμενη εκδοχή του εαυτού σας, να φαίνεστε και να νιώθετε όσο αξίζετε. Πώς; Με ισορροπημένη και εξατομικευμένη διατροφή η οποία υποστηρίζει έναν υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής.

Η μακροχρόνια υγιεινή διατροφή έχει να κάνει με την επίτευξη της τέλειας ισορροπίας. Η συνιστώμενη για εσάς πρόσληψη μακροθρεπτικών συστατικών πρωτεΐνης, λιπαρών και υδατανθράκων πρέπει να εξισορροπείται με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όπως επίσης και με τακτική άσκηση και επαρκής ενυδάτωση. Η πρόσληψη αυτών των θρεπτικών συστατικών από τις σωστές τροφές και από τα σωστά επιστημονικά υποστηριζόμενα προϊόντα είναι το κλειδί.
Πιθανότατα γνωρίζετε τα οφέλη της κατανάλωσης αρκετής πρωτεΐνης, η οποία και αποτελεί ένα στοιχειώδες συστατικό όλων των κυττάρων στο σώμα μας. Ωστόσο, αυτό που μπορεί να μην αντιλαμβάνεστε είναι ότι οι υδατάνθρακες και τα λιπαρά είναι εξίσου σημαντικά.

Δεδομένου ότι αυτά τα μακροθρεπτικά συστατικά είναι συχνά παρεξηγημένα, είναι καλό να γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ των υγιεινών κατηγοριών τους που βοηθούν στην τροφοδότηση του σώματός σας με ευεργετικά θρεπτικά στοιχεία και τις λιγότερο υγιεινές κατηγορίες που έχουν συχνά υψηλά επίπεδα θερμίδων και ταυτόχρονα χαμηλή διατροφική αξία.
Όσον αφορά τα λιπαρά, τα ακόρεστα λιπαρά όπως τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (π.χ. Ωμέγα-3) είναι καλύτερα για την υγεία από τα κορεσμένα. Προερχόμενα κατά κύριο λόγο από φυτικά τρόφιμα, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα εντός φυσιολογικών ορίων. Μια διατροφή υψηλή σε κορεσμένα λιπαρά (που βρίσκονται σε τηγανισμένες τροφές και ζωϊκά προϊόντα, όπως είναι το βούτυρο, το γάλα και το κρέας) μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα και στα σχετικά προβλήματα υγείας.

Οι υδατάνθρακες, που επίσης διακρίνονται σε «καλούς» και «κακούς», είναι η προτιμητέα πηγή ενέργειας του σώματος, επομένως είναι σημαντικό να καταναλώνετε τον σωστό τύπο υδατανθράκων για να σας παρέχουν ενέργεια για τις δραστηριότητες και τις σωματικές λειτουργίες. Προσπαθήστε να περιορίσετε την ποσότητα πρόσληψης των υπερβολικά επεξεργασμένων υδατανθράκων που δεν προσφέρουν στο σώμα τίποτα παραπάνω από θερμίδες. Στη θέση τους επιλέξτε φυσικούς υδατάνθρακες: παρέχουν ενέργεια αλλά και βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και σε μερικές περιπτώσεις, εδώδιμες ίνες.

Κάνατε τους υπολογισμούς σας;

Σύμφωνα με την Φιλοσοφία Διατροφής της Herbalife, η καθημερινή διατροφή σας θα πρέπει να αποτελείται από 40% υδατάνθρακες, έως 30% πρωτεΐνη και έως 30% υγιεινά λιπαρά.

Αφήστε κάτω το τηλεκοντρόλ! Προσπαθήστε να κάνετε 30 λεπτά μέτριας έντασης άσκηση κάθε ημέρα.

Παραμείνετε ενυδατωμένοι πίνοντας τα 2 λίτρα νερό της συνιστώμενης ποσότητας υγρών ανά ημέρα, ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Η πρωτεΐνη βοηθά στην απόκτηση άπαχης μυϊκής μάζας, επομένως εάν θέλετε να τονώσετε το σώμα σας, η εξασφάλιση της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης σε πρωτεΐνη είναι το κλειδί!

Ο ύπνος δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια - είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του πάζλ.

Η σωστή τροφοδότηση του σώματός σας μπορεί να έχει περισσότερα οφέλη από αυτά που μπορείτε να φανταστείτε! Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα εξής: