Ο Christiano Ronaldo σε Συνέντευξη με την Herbalife

Herbalife & Christiano Ronaldo

Το 2015 ο Cristiano Ronaldo, Παγκόσμιος Συνεργάτης Διατροφής με την Herbalife, κέρδισε για άλλη μία φορά το βραβείο Χρυσή Μπάλα* της FIFA, κάνοντάς τον για τρίτη φορά στην καριέρα του επισήμως τον νούμερο 1 ποδοσφαιριστή παγκοσμίως. Είναι γνωστός όχι μόνο επειδή είναι εξαιρετικός παίχτης αλλά και επειδή είναι ένας φανταστικός αθλητής που είναι αφοσιωμένος στην υγιεινή διατροφή. Εμείς μιλήσαμε με τον Ronaldo για την καριέρα του μέχρι σήμερα και συζητήσαμε σχετικά με την προπόνηση, τα κίνητρα και τη διατροφή.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ...

Ο Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, γνωστός στον κόσμο ως Cristano Ronaldo ή ως «CR7» λόγω του αριθμού στη φανέλα του, γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1985 στη Μαδέρα της Πορτογαλίας. Από μικρή ηλικία θυμάται να παίζει ποδόσφαιρο στους δρόμους της γειτονιάς του.

Πότε συνειδητοποίησες για πρώτη φορά πως έχεις ταλέντο στο ποδόσφαιρο;

Αρχικά, ένιωσα πως είμαι διαφορετικός από τα άλλα παιδιά και πως είμαι πολύ καλός σε αυτό το παιχνίδι. Αλλά ποτέ δεν πίστεψα ότι μια μέρα θα γινόμουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και ότι θα έπαιζα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έπαιζα μόνο για διασκέδαση.

Είσαι γνωστός για την αφοσίωσή σου στο παιχνίδι. Πώς απέκτησες αυτή την επαγγελματική δεοντολογία;

Πρώτα από την οικογένειά μου και κυρίως από τον αδελφό μου που ήταν ποδοσφαιριστής. Δεν είναι επαγγελματίας αλλά πάντα με συμβούλευε για να με βοηθήσει να βελτιωθώ. Και έπειτα από τους συμπαίκτες μου και την εσωτερική μου δύναμη και την αφοσίωσή μου στο να δίνω πάντα το 100%. Νομίζω πως πρέπει να πηγάζει από μέσα σου. Σίγουρα πηγάζει από μέσα μου. Αν έχεις ταλέντο και την ικανότητα να γίνεις ένα φοβερός παίχτης πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να βελτιωθείς. Αυτό έκανα και συνεχίζω να κάνω γιατί πιστεύω πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την καριέρα μου.

Πώς νιώθεις γνωρίζοντας πως είσαι το είδωλο πολλών ανθρώπων;

Θεωρώ πως είναι κάτι πολύ θετικό, καθώς με παρακινεί να δουλεύω περισσότερο και να γίνομαι καλύτερος γιατί ξέρω πως οπουδήποτε και να βρίσκομαι, έχω πολλούς θαυμαστές. Πάντα με υποστηρίζουν σε καλές και κακές στιγμές και γι' αυτό δεν θέλω να τους απογοητεύσω. Έτσι, προσπαθώ συνεχώς να παίζω καλά. Προσπαθώ να σκοράρω για την ομάδα μου στο εθνικό και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γιατί ξέρω πως πάντα με στηρίζουν.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

Να σέβομαι τους άλλους ανθρώπους. Οι γονείς μου δίδαξαν πως εάν θέλεις οι άλλοι να σε σέβονται, πρέπει να τους σέβεσαι και εσύ. Μέχρι σήμερα κρατάω αυτή τη συμβουλή στο μυαλό μου. Υπάρχουν πολλοί σημαντικοί άνθρωποι τους οποίους σέβομαι.

Τι σε παρακινεί;

Εγώ παρακινώ τον εαυτό μου. Αφοσιώνομαι στο 100% γιατί γνωρίζω πως αν προπονηθώ σκληρά, θα είμαι καλός στο παιχνίδι. Αν δουλεύεις σκληρά, θα έχεις αποτελέσματα στο μέλλον. Αυτό ακριβώς είναι που προσπαθώ να κάνω και θα συνεχίσω να κάνω μέχρι το τέλος της καριέρας μου διότι πραγματικά το απολαμβάνω. Δεν το κάνω επειδή πρέπει αλλά επειδή είναι το πάθος μου.

Herbalife Μπάρες Πρωτεΐνης Οι Μπάρες Πρωτεΐνης της Herbalife είναι ένα από τα αγαπημένα προϊόντα  του Ronaldo

Είσαι αφοσιωμένος στο να είσαι σε άριστη φυσική κατάσταση. Η προπόνησή σου διαφέρει από αυτή των συμπαικτών σου;

Οι ώρες που προπονούμαι είναι φυσιολογικές. Νομίζω πως κάνω την ίδια προπόνηση με τους συμπαίκτες μου. Αλλά πιστεύω πως αν δίνεις το 100% σου, δεν έχει σημασία πόση ώρα προπονείσαι. Δεν μπορείς να προπονείσαι 10 ώρες και να δίνεις 100% και τις 10 ώρες. Αρκεί αν προπονείσαι μία ή δύο ώρες πλήρως συγκεντρωμένος.

Πέρα από το ποδόσφαιρο έχεις άλλα ενδιαφέροντα;

Μου αρέσει και παρακολουθώ και να παίζω και άλλα αθλήματα εκτός από το ποδόσφαιρο, όπως το τένις, το πινγκ πονγκ και η πυγμαχία. Πέρα από το ποδόσφαιρο, το δεύτερο αγαπημένο μου άθλημα είναι το μπάσκετ.

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ…

Κάθε σοβαρός αθλητής γνωρίζει πως μια σωστή διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική. Σήμερα ο Ronaldo ξέρει ακριβώς ποια προϊόντα να προτιμήσει αλλά θυμάται μια περίοδο που η αθλητική διατροφή ήταν κάτι άγνωστο στον ίδιο… Όταν ήσουν μικρός, ήξερες τη σημασία της διατροφής;

Όχι. Όταν ήμουν μικρός, δεν σκεφτόμουν ιδιαίτερα τη διατροφή μου, ούτε να τρώω υγιεινά ή να διατηρώ τον οργανισμό μου καταλλήλως ενυδατωμένο. Το μόνο που με ένοιαζε ήταν να παίζω ποδόσφαιρο και να διασκεδάζω. Όταν ήμουν 11 χρονών μου έλεγαν, «έχεις μεγάλο ταλέντο αλλά είσαι πολύ μικροκαμωμένος και λεπτός. Πρέπει να φας.» Νομίζω ήμουν 17 χρονών όταν άρχισα να συνειδητοποιώ πόσο σημαντική είναι η διατροφή στο ποδόσφαιρο.

Τι κάνεις για να διασφαλίσεις ότι προσφέρεις στο σώμα σου την κατάλληλη ενέργεια προκειμένου να λειτουργεί στο βέλτιστο;

Τρώω πάντα υψηλής ποιότητας κρέας, ψάρια και υδατάνθρακες. Πάντα τρώω καλό πρωινό. Νομίζω επίσης πως είναι πολύ σημαντικό να ανακτήσει επαρκώς το σώμα την ενέργειά του μετά από την προπόνηση και τα παιχνίδια. Όταν δεν τρώω, δεν ενυδατώνομαι ή δεν κοιμάμαι καλά και όταν δεν παίρνω τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής, μπορώ να νιώσω τη διαφορά.

Πιστεύω πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ανακτήσει το σώμα επαρκώς την ενέργειά του.

Τι σημαίνει για σένα να είσαι επαγγελματίας αθλητής; 

Σημαίνει ότι δίνω το 100% μου στο να είμαι αθλητής. Είναι μέρος της καθημερινότητάς μου. Για παράδειγμα, σήμερα το πρωί προπονήθηκα για 2 ώρες στο γυμναστήριο αλλά επειδή είναι η δεύτερη μέρα μετά από αγώνα, ένιωσα πιο κουρασμένος και δεν προπονήθηκα όπως θα ήθελα. Το μεσημέρι θα πιω άλλο ένα ρόφημα για να ανακτήσω την ενέργειά μου γιατί ξέρω ότι θα έχει τεράστια διαφορά στον επόμενο αγώνα σε 2 μέρες. Αυτό εννοώ. Δεν χρειάζεται να είσαι αφοσιωμένος παίζοντας ένα άθλημα ολόκληρη την ημέρα. Η προπόνηση και η διατροφή παίζουν σημαντικό ρόλο. 

Χρησιμοποιείς το Herbalife24 Rebuild Strength για να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου μετά από τα παιχνίδια και την προπόνηση. Τι αποτελέσματα έχεις παρατηρήσει στην απόδοσή σου;

Χρησιμοποιώ τα ροφήματα για να πάρω όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζομαι προκειμένου να αναδομήσω τους μυς μου και να ανακτήσω γρήγορα τις δυνάμεις μου. Αν δεν ανακτήσω ό,τι έχασα κατά τη διάρκεια της άσκησης, νιώθω πως το σώμα μου δεν θα λειτουργεί το ίδιο αποδοτικά και την επόμενη μέρα. 

Η Formula1 Sport και το Rebuild Strength της σειράς Η24 είναι τα αγαπημένα προϊόντα  του Ronaldo Herbalife Formula 1 Sport & Rebuild Strength

Υπάρχουν πολλές εταιρείες διατροφής με συμπληρώματα διατροφής στην αγορά. Γιατί προτιμάς τη Herbalife; 

Ξέρω τη Herbalife εδώ και καιρό και η συνεργασία μας δεν είναι τυχαία. Η εταιρεία αυτή είναι αφοσιωμένη στη διατροφή. Είναι επαγγελματίες, ειλικρινείς και μου παρέχουν εξειδικευμένες συμβουλές για τις ανάγκες και τους στόχους της προσωπικής μου διατροφής. Κατά τη γνώμη μου, είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρείες διατροφή σε όλο τον κόσμο. Πιστεύω στη Herbalife και είναι μεγάλη τιμή να συνεργάζομαι μαζί της. 

Τι θέλεις να επιτύχεις μέσω της συνεργασίας σου με τη Herbalife; 

Θέλω να μοιραστώ τις εμπειρίες που έχω αποκτήσει χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της Herbalife με τον κόσμο και κυρίως με νεαρά άτομα που είναι νέοι αθλητές. Και βεβαίως θέλω να λέω την αλήθεια για αυτές τις εμπειρίες μου και να είμαι ειλικρινής. Πιστεύω πως η Herbalife προσφέρει εξαιρετικά προϊόντα και, χρησιμοποιώντας τα, οι αθλητές θα αποκτήσουν ένα πλεονέκτημα. 

Μέσω της συνεργασίας σου με τη Herbalife, πιστεύεις ότι μπορείς να γίνεις εκπρόσωπος της υγιεινής διατροφής; 

Ναι, γιατί τα προϊόντα τους είναι φανταστικά και το λέω επειδή πραγματικά το πιστεύω, όχι επειδή συνεργάζομαι μαζί τους. Και γιατί νομίζω τα προϊόντα τους είναι εξαιρετικά και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είμαστε υγιείς, να τρώμε σωστά και να ενυδατωνόμαστε καταλλήλως.