Ο Πιο Μαστιχωτός Χαλβάς από Ταχίνι και Μέλι!!!

Ο πιο μαστιχωτός και υγιεινός χαλβάς, από ταχίνι και μέλι χωρίς ζάχαρη!!

ΥΛΙΚΑ:

  • 300 γρ ταχίνι ολικής
  • 150 γρ μέλι
  • 1 κγ τσουένι (το βρίσκεις στα μπαχαροπωλεία)
  • 4 κσ νερό

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

  • 50 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα,
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλια,
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

TOPPING:

  • Σοκολάτα με στέβια
  • Αμύγδαλο φιλέ

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάζεις το ταχίνι να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά σε μπεν μαρί.

Σε ένα κατσαρόλακι ρίχνεις το νερό και το τσουένι και αφήνεις να πάρει μια βράση ανακατεύοντας. Ρίχνεις και το μέλι και το αφήνεις να βράσει μέχρι να μυρίζει καραμέλα και να γίνει σαν σαπουνάδα.

Ανακατεύεις καλά το ζεστό ταχίνι και ρίχνεις σιγά σιγά το μέλι ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνεις και τα προαιρετικά υλικά αν θέλεις.

Συνεχίζεις να ανακατεύεις μέχρι το μίγμα να σκληρύνει και να αρχίσει να βγάζει το λάδι του.

Πέταξε το λάδι ή κράτησε το για άλλη χρήση.

Μεταφέρεις το μίγμα σε φόρμα σιλικόνης ή φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα.

Το βάζεις στο ψυγείο για 3-4 ώρες και είναι έτοιμο.

Προαιρετικά το κόβεις σε κομμάτια και πασπαλίζεις με λιωμένη σοκολάτα και φιλέ αμύγδαλο.

Καλή Σαρακοστή!

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε σχόλιο