Σπανακόπιτα Μοντέρνα - Με Αλεύρι Ζέας Ολικής & Χαμηλά Λιπαρά!

Εδώ είναι η δική μου εκδοχή για σπανακόπιτα. Θρεπτική, ελαφριά, γρήγορη & εύκολη στο φτιάξιμο.

Ωραίες οι σπανακόπιτες των γιαγιάδων μας δε λέω... Αλλά στην εποχή μας έχουμε αλλάξει τρόπο ζωής. Κινούμαστε λιγότερο και πρέπει να τρώμε λιγότερες θερμίδες.

Έχουμε αλλάξει και ιδανικά... Δεν μας παίρνει πια να τρώμε εκείνες τις σπανακόπιτες ειδικά αν είμαστε γυναίκες άνω των 40 και θέλουμε να διατηρήσουμε την φόρμα μας. Άσε που δεν έχουμε πια χρόνο να ανοίγουμε φύλλο...

Εδώ είναι η δική μου εκδοχή. Θρεπτική, ελαφριά και εύκολη στο φτιάξιμο.

Τα συστατικά της ζύμης:

  • 550 γρ αλεύρι Ζέας ολικής άλεσης
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 220 ml νερό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων
  • 1 1/2 κ.σούπας μπέικιν πάουντερ

Στη γέμιση έβαλα:

  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • 900 γρ σπανάκι
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Μισό ματσάκι δυοσμο
  • 2-3 κσ νιφάδες βρωμη
  • 400γρ φέτα 10% λιπαρά

Βασικά μπορείτε να βάλετε ό,τι γέμιση θέλετε απλά αποφύγετε τα πολλά λιπαρά. Όλες οι παραδοσιακές συνταγές μπορούν να τροποποιηθούν σε μια πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή για να τις απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις!

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε σχόλιο