Πώς να Αποφύγετε τα Κιλά των Γιορτών

Αποφύγετε τα κιλά των γιορτών

Η εποχή των γιορτών πλησιάζει και ξέρετε τι σημαίνει αυτό – πάρτι, διακοπές και φαγητό! Δυστυχώς, ενώ αυτές οι δραστηριότητες των γιορτών μπορούν να είναι ιδανικές για τη διάθεσή μας, συνήθως δεν είναι και τόσο καλές στο να μας βοηθήσουν να φτάσουμε τους στόχους μας για fitness και υγεία.

Ίσως να δουλέψατε σκληρά για τους στόχους σας υγείας και fitness όλο τον χρόνο και σκέφτεστε να χαλαρώσετε κατά την περίοδο των γιορτών. Ή ίσως είστε κάποιος που δεν καταφέρατε να ξεκινήσετε το πλάνο διατροφής σας και fitness αυτό το χρόνο και έχετε πάρει μια νοητική απόφαση να ξεκινήσετε το νέο υγιεινό ταξίδι σας από την 1η Ιανουαρίου. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στο προσωπικό σας ταξίδι υγείας, εγώ θα σας δώσω την εξής πρόκληση: Τι θα λέγατε να κάνετε αυτή την περίοδο γιορτών την πιο υγιεινή απ’ όλες; Σωστά. Μπορεί να φαίνεται λίγο ακραία ιδέα για περίοδο γιορτών, αλλά τι θα γινόταν εάν απλά προσπαθούσατε να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής κατά τη διάρκεια των γιορτών, αντί να παραδοθείτε πλήρως; Ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα αντιμετωπίζουν την 1η Ιανουαρίου ως την ημέρα των δραματικών αλλαγών επειδή απόλαυσαν την περίοδο των γιορτών λιγάκι πιο υπερβολικά, εσείς απλά θα συνεχίζετε το ταξίδι σας για υγεία και fitness – και θα αισθάνεστε τέλεια!

Αλλά πώς ακριβώς μπορείτε να αποφύγετε τα κιλά των γιορτών; Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να σας πω να αποφύγετε τα πάρτι και να κάτσετε σπίτι. Αντίθετα, σας έχω μερικές συμβουλές για να κάνετε αυτές τις γιορτές τις πιο υγιεινές απ’ όλες!

Πώς να αποφύγετε τα κιλά των γιορτών – 9 fit, διασκεδαστικές & γιορτινές συμβουλές!

Μην "εξοικονομείτε" θερμίδες. 

Μην μειώνετε το φαγητό ή μένετε νηστικοί όλη τη μέρα για να απολαύσετε ένα πάρτι το βράδυ. Το να παραλείπετε το πρωινό και το μεσημεριανό σας δεν είναι καλός τρόπος να αποφύγετε την αύξηση βάρους. Στην πραγματικότητα, εάν περιμένετε όλη τη μέρα για να φάτε, το πιο πιθανό είναι να καταλήξετε να φάτε τα διπλάσια όταν τελικά φτάσετε στο πάρτι γιατί πεινάτε τόσο πολύ! Επιπλέον, μπορεί να έχετε πτώση στο ζάχαρο, έλλειψη ενέργειας και έλλειψη συγκέντρωσης – που δεν είναι ιδανικά χαρακτηριστικά για έναν ευχάριστο και διασκεδαστικό καλεσμένο σε πάρτι.

Τρώτε σνακ πλούσια σε πρωτεΐνη, δοκιμάστε ένα πρωτεϊνούχο σέικ, ένα βραστό αυγό, ή μία χούφτα ξηρούς καρπούς πριν πάτε σε ένα γιορτινό πάρτι. Το να μειώσετε την πείνα σας με υγιεινά σνακ θα σας κρατήσει χορτάτους και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να φάτε μεγάλες μερίδες αργότερα.

Δοκιμάστε την προσέγγιση της κοινωνικοποίησης.

Χρησιμοποιήστε τα πάρτι των γιορτών σαν μια ευκαιρία να βρεθείτε με τους φίλους σας. Φροντίστε να κινήστε συνεχώς μέσα στον κόσμο και μην σταματάτε για πολύ – και ειδικότερα μην σταματάτε δίπλα στα τσιπς και στα ντιπ, ή στο τραπέζι του μπουφέ! Το περπάτημα μετράει και ως άσκηση, οπότε όσο περισσότερο κινείστε, τόσο το καλύτερο.

Χορέψτε! Χαλαρώστε και κάψτε τις τυχόν έξτρα θερμίδες του πάρτι με τον χορό. Το επιπλέον μπόνους είναι ότι όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνετε στο χορό, τόσο λιγότερο θα αφιερώσετε στο φαγητό - και θα έχετε συγχρόνως την ευκαιρία να βρεθείτε και να διασκεδάσετε με τους φίλους σας!

Διατηρήστε τη ρουτίνα σας 

Μην παραλείπετε τις προπονήσεις σας απλά επειδή είστε σε διακοπές. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να διατηρήσετε ανέπαφη τη ρουτίνα της γυμναστικής σας. Γνωρίζω πολύ καλά όπως και όλοι πόσο εύκολο είναι να ξεχάσουμε τις υγιεινές συνήθειες διατροφής κατά τη διάρκεια των γιορτών, αλλά εάν τουλάχιστον μπορείτε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε, αυτό θα βοηθήσει να αποφύγετε τη αύξηση βάρους στις γιορτές.

Προσέχετε τα ποτά σας 

Προσπαθήστε να αποφύγετε να πίνετε πολλά ζαχαρούχα ποτά. Είναι απίστευτο το πόσες θερμίδες μπορεί να κρύβονται σε ένα απλό γιορτινό κοκτέιλ, με ή χωρίς αλκοόλ. Το να παραμένετε ενυδατωμένοι με νερό βοηθάει.

Εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας 

Εάν σας πιέζει ο χρόνος, δοκιμάστε να κάνετε μία 10-λεπτη ρουτίνα προπόνησης το πρωί, μετά επαναλάβετέ την πριν πάτε για ύπνο το βράδυ. Μερικές απλές διαλειμματικές ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να κάψετε μερικές θερμίδες και θα σας κρατήσουν σε φόρμα κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Μην κάνετε αγορές online 

Με το να κάνετε τις αγορές σας online και να κάθεστε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σας δεν καίτε τις ίδιες θερμίδες όπως με τον φυσιολογικό τρόπο αγορών. Περπατώντας στα μαγαζιά και κουβαλώντας σακούλες και κουτιά είναι σαν να κάνετε διπλή γυμναστική, οπότε βγείτε έξω για ψώνια!

Κάντε το κάθε λεπτό να μετράει 

Ψάξτε ευκαιρίες να είστε λίγο πιο δραστήριοι κάθε μέρα κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ανεβείτε από τις σκάλες, παρκάρετε στο πιο μακρινό σημείο από το μαγαζί, βγείτε έξω και πάτε μια βόλτα ή δοκιμάστε να παίξετε χιονοπόλεμο!

Ξεκινήστε σήμερα 

Μην περιμένετε έως την 1η Ιανουαρίου για να ξεκινήσετε το πλάνο δράσης σας. Όσο πιο σύντομα ξεκινήσετε την δραστήρια υγιεινή ρουτίνα σας, τόσο πιο σύντομα θα πετύχετε τους στόχους υγείας σας. Και υπάρχει καλύτερο δώρο από αυτό;

Ποια είναι τα αγαπημένα σας τρικ για να αποφύγετε τα κιλά των διακοπών; Γράψτε τα στα σχόλια!

Μεταφρασμένο άρθρο της Samantha Clayton, AFAA, ISSA. Η Samantha είναι Διευθύντρια Fitness Education στην Herbalife. H Herbalife διαθέτει προϊόντα υγιεινής διατροφής και ελέγχου βάρους.