3 Μυστικά για Επίπεδη Κοιλιά

Μυστικά για επίπεδη κοιλιά

Αν θέλετε επίπεδη κοιλιά και στομάχι, ορίστε τρία μυστικά για να αποκτήσετε μια πιο επίπεδη και σφιχτή κοιλιά γρήγορα!

Το επίπεδο στομάχι είναι ένα όνειρο για πολλούς ανθρώπους. Είναι καλό να διαβάζετε άρθρα για το πώς να αποκτήσετε γραμμωμένους κοιλιακούς (και ακόμη καλύτερο είναι το να τους αποκτήσετε κιόλας), αλλά πολλοί απλά θέλουν να έχουν επίπεδη κοιλιά για να τους πηγαίνει ένα καινούριο φουστάνι ή τζιν. Θα μοιραστώ μαζί σας μερικά μυστικά για το πώς να αποκτήσετε επίπεδο στομάχι ώστε να μπορείτε να φορέσετε, και να σας πηγαίνουν, όλα τα ρούχα!

Αφού έκανα τα τρίδυμα, προσπάθησα πολύ να ξαναδυναμώσω τον κορμό μου. Ήμουν αποφασισμένη να βρω έναν τρόπο να αποκτήσω το τέλειο επίπεδο στομάχι με την αφοσίωσή μου στο fitness. Με συνεχή προσπάθεια, κατάφερα να αποκτήσω στην αρχή μια πιο επίπεδη κοιλιά και μετά τον στόχο μου για επίπεδο στομάχι. Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την προσπάθεια για ένα τέλειο, επίπεδο στομάχι.

Τρικ 1: Ρουφήξτε την

Μία από τις πρώτες ασκήσεις που ξεκίνησα να κάνω σε καθημερινή βάση ήταν απλά να ρουφάω την κοιλιά μου. Ναι, μιλάω για το να σηκώνεστε όρθιοι και να προσπαθείτε να τραβήξετε τον αφαλό σας προς τη σπονδυλική σας στήλη. Η προσπάθεια του να ρουφήξετε την κοιλιά σας ενεργοποιεί τους μυς του κορμού σας και σας βοηθάει να έχετε σωστή στάση. Εάν σηκωθείτε και το δοκιμάσετε τώρα, θα παρατηρήσετε ότι αμέσως θα αισθανθείτε πιο ψηλοί. Οι ώμοι σας θα χαλαρώσουν και αμέσως η κοιλιά σας θα φαίνεται μικρότερη. Τώρα βέβαια δεν υπονοώ να κυκλοφορείτε όλη τη μέρα με την κοιλιά ρουφηγμένη, αλλά αν το κάνετε σε τακτικά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας είτε κάθεστε είτε στέκεστε θα δυναμώσετε τους κύριους μυς του κορμού σας. Προσπαθήστε να κάνετε 3 σετ των 10 επί 10 δευτερόλεπτα διάρκεια στην κάθε επανάληψη. Είναι σημαντικό να εξασκείστε στην σύσπαση των κοιλιακών σας ενώ συγχρόνως αναπνέετε. Θα χρειαστεί εξάσκηση, αλλά δεν είναι καλό να κρατάτε την αναπνοή σας ενώ συσπάτε τους μυς σας.

Τρικ 2: Ενυδάτωση

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ιδιαίτερα εάν θέλετε να μικρύνετε την κοιλιά σας. Είναι πολύ συνηθισμένο, ιδιαίτερα στις γυναίκες, να έχουν πρησμένη εμφάνιση όταν δεν είναι καλά ενυδατωμένες. Το ανθρώπινο σώμα μπορεί εύκολα να κάνει κατακράτηση υγρών δίνοντας στην κοιλιά σας πρησμένη εμφάνιση. Εάν έχετε μαζί μαζί σας ένα γεμάτο μπουκάλι νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα είναι μια τέλεια υπενθύμιση για να φτάνετε τις απαραίτητες ανάγκες σας για νερό των 8-10 ποτηριών την ημέρα.

Τρικ 3: Σανίδα

Η παραδοσιακή σανίδα είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις κοιλιακών για να αποκτήσετε επίπεδο στομάχι! Θα σας δώσει επίσης δυνατό κορμό και στητή κορμοστασιά. Αντίθετα με τα ροκανίσματα, τους απλούς κοιλιακούς και τις άρσεις των ποδιών που δουλεύουν κυρίως τους ορθούς κοιλιακούς (τους κάθετους κοιλιακούς γνωστούς ως ‘six-pack’) και τους λοξούς μυς (πλάγιους κοιλιακούς), η σανίδα δουλεύει πολλές ομάδες μυών συγχρόνως. Η σανίδα δουλεύει τους εγκάρσιους κοιλιακούς μυς που θα βοηθήσουν να κρατηθεί επίπεδη η κοιλιά σας. Μου αρέσουν όλες οι ασκήσεις σανίδας. Μην σας ξεγελάει η απλότητα αυτής της άσκησης, ακόμη κι αν είστε σε καλή φόρμα, η σανίδα θα σας κάνει πραγματικά να δουλέψετε.

Τι είναι η σανίδα; Στις ασκήσεις σανίδας ο στόχος είναι να σηκώσετε το σώμα σας από το έδαφος και να το στηρίξετε. Σκεφτείτε τη σανίδα σαν άρση βαρών με το βάρος του σώματός σας. Η βασική σανίδα είναι γνωστή και ως σανίδα push-up καθώς παίρνετε την ίδια θέση εκκίνησης. Στους αρχάριους συνιστώ να ξεκινήσουν με τη σανίδα push-up. Είναι πιο εύκολο να κρατήσετε τη στάση της σανίδας push-up απ’ ότι τις στάσεις πιο προχωρημένων ασκήσεων σανίδας. Το βάρος διανέμεται μέσω των χεριών και των ώμων και έχετε το επιπλέον πλεονέκτημα ότι δουλεύουν καλά και οι ώμοι σας.

Πώς να κάνετε μια βασική σανίδα: Πάρτε θέση για push-up, αφού σιγουρευτείτε ότι οι καρποί σας είναι στην ίδια ευθεία με τους ώμους σας. Τα μάτια σας θα πρέπει να κοιτάνε ευθεία κάτω για να έχετε το λαιμό σας σε ίσια, ουδέτερη θέση και η πλάτη σας θα πρέπει να είναι επίπεδη. Σφίξτε την κοιλιά και τους γλουτούς σας. Όσο πιο ανοιχτά έχετε τα πόδια σας, τόσο πιο σταθεροί θα είστε! Καθώς προχωράτε, βάλτε στόχο το άνοιγμα των ποδιών σας να είναι όσο η απόσταση μεταξύ των ώμων σας. Κρατήστε τη θέση σανίδας έως ότου να αισθανθείτε ότι χάνετε το σχήμα σας. Ξεκινήστε με στόχο τα 10 δευτερόλεπτα με τέλειο σχήμα και μετά προσπαθήστε να φτάσετε τα 30 δευτερόλεπτα.

Σανίδα push-up έναντι σανίδας στους αγκώνες: Σε πιο προχωρημένο επίπεδο η σανίδα στους αγκώνες θα σας κάνει να δουλέψετε τον κορμό σας ακόμη περισσότερο. Η σανίδα στους αγκώνες έχει μία συγκεκριμένη θέση χεριών – αντί να έχετε τα χέρια σας τεντωμένα θα πρέπει να είναι λυγισμένα στους αγκώνες. Αυτή η θέση διανέμει το βάρος σας λίγο διαφορετικά σε σχέση με τη βασική σανίδα και θα αναγκάσει τον κορμό σας να δουλέψει σκληρότερα για να διατηρήσει μία ίσια σανίδα. Ενώ η σανίδα push-up είναι τέλεια για ξεκίνημα και συντήρηση, ξέρω ότι κάνοντας τις προπονήσεις μου πιο ενδιαφέρουσες συνεχίζω να ωθώ το σώμα μου να κάνει περισσότερα.

Πώς να κάνετε σανίδα στους αγκώνες: Πάρτε θέση όπως και στη βασική σανίδα και στηριχτείτε στους αγκώνες λυγίζοντας τα χέρια σας σε γωνία 90 μοιρών. Σιγουρευτείτε ότι οι αγκώνες είναι σε ευθεία γραμμή με τους ώμους σας.

***

Το σώμα μας πρέπει να το αγαπάμε έτσι όπως είναι από τη φύση του. Είναι καλό να έχετε στόχους fitness, αλλά να σιγουρεύεστε ότι είναι ρεαλιστικοί. Η σωματική αυτοπεποίθηση πηγαίνει σε όλους! Για να αποκτήσετε επίπεδο στομάχι θα χρειαστεί χρόνος, υπομονή και ένα καλό γενικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει σωστή διατροφή και μια ισορροπημένη ρουτίνα προπόνησης. Ελπίζω τα τρία μου μυστικά για επίπεδη κοιλιά να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε να δουλεύετε για το τέλειο επίπεδο στομάχι των ονείρων σας!

Από την Samantha Clayton, AFAA, ISSA. Η Samantha is είναι Διευθύντρια Fitness Education στη Herbalife.