Herbalife Εδώδιμες Ίνες: Περισσότερες Φυτικές Ίνες για Καλύτερη Υγεία!

Οι εδώδιμες ίνες διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού και θεωρούνται ο σημαντικότερος διατροφικός παράγοντας για μια υγιή πέψη και ένα υγιές έντερο*. Τι ακριβώς είναι, όμως;

Οι εδώδιμες ίνες είναι ένα είδος σύνθετου υδατάνθρακα που περιέχεται συνήθως σε φυτικές τροφές, όπως στα φρούτα, τα λαχανικά και τους σπόρους. Ωστόσο, αντίθετα με άλλους σύνθετους υδατάνθρακες, οι εδώδιμες ίνες δεν διασπώνται εύκολα από το πεπτικό σύστημα και έτσι,  το μεγαλύτερο ποσοστό τους περνάει άπεπτο από το λεπτό έντερο  δημιουργώντας κόπρανα.

Υπάρχουν δύο είδη εδώδιμων ινών, οι διαλυτές και οι αδιάλυτες. Το κάθε είδος διαδραματίζει το δικό του ρόλο στο πεπτικό σύστημα.

Οι διαλυτές εδώδιμες ίνες (που περιέχονται σε τροφές όπως το αβοκάντο, το μπρόκολο, η βρώμη, οι φακές και οι μπανάνες) χωνεύονται από τον οργανισμό και διασπώνται από τα βακτήρια που βρίσκονται στο παχύ έντερο.

Αντίθετα, οι αδιάλυτες ίνες δεν χωνεύονται από τον οργανισμό και διασπώνται σε μικρότερο βαθμό από τα βακτήρια. Πηγές πλούσιες σε αδιάλυτες ίνες είναι το ψωμί ολικής άλεσης, τα σιτηρά ολικής άλεσης, οι σπόροι, οι ξηροί καρποί και τα λαχανικά με σκούρα πράσινα φύλλα.

Καθώς οι τροφές όπως τα λαχανικά, τα φρούτα και τα δημητριακά διαφέρουν ως προς το είδος και την ποσότητα των εδώδιμων ινών που περιέχουν, συνιστάται η καθημερινή κατανάλωση ποικιλίας τροφών.

ΠΟΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ;

25γρ Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα εδώδιμων ινών για τους ενήλικες ημερησίως**

72% Το ποσοστό των ανδρών που ΔΕΝ προσλαμβάνουν τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα εδώδιμων ινών***

87% Το ποσοστό των γυναικών που ΔΕΝ προσλαμβάνουν τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα εδώδιμων ινών***

Herbalife Ποτό Βρώμη, Μήλο και Εδώδιμες Ίνες

  • 5g εδώδιμων ινών ανά μερίδα
  • Με λίγες θερμίδες: 15 θερμίδες ανά μερίδα
  • 6 πηγές εδώδιμων ινών
  • Περιέχει διαλυτές και αδιάλυτες εδώδιμες ίνες
  • Απολαύστε το με νερό ή σε συνδυασμό με το
  • αγαπημένο σας ρόφημα Formula 1

herbalife-fiber-drink

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΔΩΔΙΜΩΝ ΙΝΩΝ

clock Πρωινό Ξεκινήστε τη μέρα σας με πολλές εδώδιμες ίνες. Προτιμήστε ένα τοστ με ψωμί ολικής άλεσης αντί για λευκό καθώς περιέχει διπλάσια ποσότητα φυτικών ινών. Εναλλακτικά, κόψτε ένα μήλο (με τη φλούδα) σε μικρά κομματάκια και προσθέστε το σε δημητριακά ολικής άλεσης με λίγη ζάχαρη ή προσθέστε μια κουταλιά  Ποτού Βρώμη, Μήλο και Εδώδιμες Ίνες στο ρόφημά σας  Formula 1.
lunch Μεσημεριανό Η προετοιμασία είναι το μυστικό για ένα  γρήγορο θρεπτικό μεσημεριανό. Γι’ αυτό, προσθέστε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες, όπως τα κόκκινα φασόλια ή ο αρακάς και συνοδεύστε τα με μια πράσινη σαλάτα. Το αγαπημένο σας ρόφημα Formula 1 με μία κουταλιά Ποτού με Βρώμη, Μήλο και Εδώδιμες Ίνες είναι μια άλλη νόστιμη επιλογή με υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες.
dinner Βραδινό Αρχικά, γεμίστε το μισό σας πιάτο με λαχανικά για να διασφαλίσετε ότι το βραδινό σας θα είναι πλούσιο σε εδώδιμες ίνες. Να θυμάστε: το λευκό ρύζι και τα λευκά μακαρόνια είναι επεξεργασμένες τροφές. Αυτό σημαίνει ότι οι ωφέλιμες εδώδιμες ίνες έχουν αφαιρεθεί. Γι’ αυτό, προτιμήστε ζυμαρικά ολικής άλεσης ή καστανό ρύζι.
snack Σνακ Μπορεί να αποδειχθούν διατροφική παγίδα ή ένας εύκολος τρόπος για να καταναλώνετε περισσότερες  εδώδιμες ίνες. Όταν σας πιάνει λιγούρα στις 3 τα ξημερώματα, φάτε λαχανικά με 1 κουταλιά της σούπας χούμους ή μια μικρή χούφτα ανάλατων ξηρών καρπών ή  σπόρων - πρόκειται για εύκολες λύσεις που περιέχουν  πολλές εδώδιμες ίνες.

 

8ΓΡ ΕΔΩΔΙΜΩΝ ΙΝΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΓΕΥΜΑΤΟΣ!

3ΓΡ ΕΔΩΔΙΜΩΝ ΙΝΩΝ

στο Ρόφημα Formula 1 της Herbalife

+

5ΓΡ ΕΔΩΔΙΜΩΝ ΙΝΩΝ

στο Ποτό Βρώμη, Μήλο & Εδώδιμες Ίνες της Herbalife


Herbalife Formula 1 Plus Fiber Drink

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα εδώδιμων ινών για τους ενήλικες είναι 25g ημερησίως*. Οι περισσότεροι όμως δεν καταναλώνουν αυτή την ποσότητα***.

*Οι ίνες από σπόρους βρώμης συμβάλλουν στην αύξηση του όγκου των κοπράνων.

*EFSA Επιτροπή Προϊόντων Ελέγχου Βάρους, Διατροφής και Αλλεργιογόνα (NDA).EFSA Περιοδικό 2010; 8(3):1462.

***Το 72% των ανδρών και το 87% των γυναικών δεν προσλαμβάνουν τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα εδώδιμων ινών: The National Diet and Nutrition Survey (NDND); volume 2, 2003.