Αλόη Βέρα: Ο Απόλυτος Οδηγός - Μέρος 1

Η αλόη βέρα αποτελεί θεραπεία πρώτης επιλογής για περισσότερα απ’ ό,τι απλά εγκάυματα. Αυτός ο αναλυτικός οδηγός εξηγεί την προέλευση αυτού του αρχαίου φυτού και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σήμερα.

Αλόη Βέρα

Περιεχόμενα:

Ιστορία της Αλόης Βέρα

Πού Αναπτύσσεται η Αλόη Βέρα

Αλόη Βέρα: Μία Αρχαία Σούπερ Τροφή

Οφέλη στην Υγεία και Παρενέργειες της Αλόης Βέρα


Η άνοδος της αλόης βέρα στο επίπεδο της σούπερ τροφής ερχόταν εδώ και πολύ καιρό.

Καθ’ ότι εκθειάζεται συχνά για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες, η αλόη βέρα χρησιμοποιείται συνήθως ως τοπική αλοιφή για καψίματα, ηλιακά εγκαύματα και γδαρσίματα, αλλά αυτό το αρχαίο φυτό μπορεί να προσφέρει πιο βαθιές θεραπευτικές ιδιότητες όταν λαμβάνεται από το στόμα. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εξοικειωμένοι με την παρουσία της αλόης σε καλλυντικά και κρέμες για το δέρμα – ενυδατώνει και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι που ζουν σύμφωνα με μία φυσική προσέγγιση στην υγεία θεωρούν εδώ και πολλά χρόνια το φυτό ως μία δυνατή σούπερ τροφή.

Και πολύ σωστά μάλιστα. Καθώς το kale και τα μύρτιλα ανέβηκαν γρήγορα στην κορυφή των λιστών με τις σούπερ τροφές, η αλόη βέρα έχει παραμείνει ένας ήσυχος ανταγωνιστής.

Μπείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα υγιεινών τροφών και θα δείτε πληθώρα χυμών και τζελ αλόης βέρα, αλλά τί κάνουν στην ουσία; Ψάξτε πληροφορίες για την αλόη βέρα στο ίντερνετ και θα βομβαρδιστείτε με προϊόντα αλόης που διαλαλούν τις αρετές του φυτού, αλλά είναι ασφαλές στη χρήση;

Μάθετε πώς χρησιμοποιείται η αλόη βέρα ως λειτουργική τροφή, τρόπους να την ενσωματώσετε στη διατροφή σας και τι μέτρα ασφαλείας να λάβετε. Όπως πάντα, είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε ρουτίνα συμπληρωματικών φαρμάκων.

Συνεχίστε το διάβασμα για να αποκτήσετε μία βαθύτερη κατανόηση της ιστορίας του φυτού, πώς καλλιεργείται και τί οφέλη μπορείτε να έχετε από την χρήση της.

Tο γνωρίζατε; Υπάρχουν δύο μέρη στο φύλλο της αλόης βέρα: το τζελ και ο χυμός του φύλλου (που δεν έχει να κάνει με τον χυμό που πωλείται στα καταστήματα). Το τζελ είναι αυτό που γνωρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Είναι το άοσμο και διαφανές υγρό στο πιο εσωτερικό μέρος του φύλλου. Το λατέξ ή ο χυμός της αλόης διαρρέει από το φύλλο όταν το κόβουμε. Αυτό το λάτεξ έχει υπακτικές ιδιότητες και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία εάν χρησιμοποιείται πολύ συχνά.

Τζελ Αλόης Βέρα

Η Ιστορία της Αλόης Βέρα

Από την Κλεοπάτρα έως τον Χριστόφορο Κολόμβο, μερικές από τις πιο διάσημες προσωπικότητες της ιστορίας βασίζονταν στην αλόη βέρα για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Η αλόη βέρα, που μερικές φορές αναφέρεται ως το «φυτό για τα εγκαύματα», ο «κρίνος της ερήμου» ή το «θαυματουργό φυτό» πιθανότατα προέρχεται από το Σουδάν.

Αρχαίοι πολιτισμοί έφεραν τελικά το φυτό στην περιοχή της Μεσογείου και σε άλλα θερμά κλίματα σε όλον τον κόσμο.

2100 Π.Χ. Μία καταγραφή των οφελών της αλόης βέρα εμφανίζεται σε μία ταμπλέτα της Μεσοποταμίας.
1550 Π.Χ Μία περιγραφή των ιατρικών σκοπών της αλόης βέρα τεκμηριώνεται. Ένα Αιγυπτιακό κείμενο καταγράφει λεπτομερώς πώς χρησιμοποιείται η αλόη βέρα και για εσωτερικά και για εξωτερικά συμπτώματα.
70 Μ.Χ. Οι Έλληνες χρησιμοποιούν την αλόη βέρα για την θεραπεία πληγών, την απώλεια μαλλιών και άλλα θέματα.
1655 Πρώτη αναφορά της αλόης βέρα στην Αγγλική γλώσσα, ο John Goodyew μεταφράζει την Ιατρική Πραγματεία του Διοσκουρίδη De Materia Medica.
1820 Η Φαρμακοποιεία των ΗΠΑ λέει ότι η αλόη βέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία του δέρματος.
1930 Η αλόη βέρα χρησιμοποιείται για την θεραπεία της δερματίτιδας από ακτινοβολία.
Σήμερα Η αλόη βέρα είναι ευρέως διαδεδομένη σε πολλές χώρες για τοπική και εσωτερική χρήση.

Τα Βασικά για την Αλόη

  • Η Αλόη Βέρα είναι μόνο το ένα από τα 400 είδη Αλόης
  • Βοτανικό όνομα: Aloe barbadensis miller
  • Μέρος της Οικογένειας των Κρινοειδών
  • Η Αλόη προέρχεται από την Αραβική λέξη “alloeh” (πικρή ουσία που λάμπει) και “vera” σημαίνει αληθινή στα Λατινικά.
Πίσω στην κορυφή

Πού Αναπτύσσεται η Αλόη Βέρα

Που αναπτύσσεται η αλόη βέραΠαρόλο που μπορεί να αναπτυχθεί μέσα στο σπίτι σχεδόν οπουδήποτε, η αλόη βέρα ευδοκιμεί σε πολλές περιοχές στον κόσμο. Νοτιοδυτικές ΗΠΑ, Νοτιανατολική Ασία, Μπαχάμες, Μεξικό, Κεντρική Αμέρική και Δυτικές Ινδίες είναι μερικές.

Παχύφυτα

Η αλόη βέρα είναι μέρος της οικογένειας των παχύφυτων, ενός είδους φυτών με ρηχά και περίπλοκα συστήματα ρίζας που επιτρέπουν τη γρήγορη απορρόφηση του νερού. Τα παχύφυτα μπορούν να αποθηκεύσουν νερό για εκτεταμένες χρονικές περιόδους και αυτό τα καθιστά εύκολα στη διατήρηση φυτά.

Τα παχύφυτα είναι γνωστά για την αντοχή τους και έχουν μια μοναδική ικανότητα αυτό-επιδιόρθωσης. Εάν υποστούν κάποια φθορά, τα φύλλα από τα παχύφυτα καλύπτουν το κόψιμο ή την πληγή χρησιμοποιώντας το εσωτερικό τζελ τους. Το φύλλο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται από τη βάση του φυτού παρά τη φθορά.

Η αλόη βέρα δεν αναπτύσσεται πλέον στην άγρια φύση. Το αρχαίο φυτό αντίθετα χρειάζεται καλλιέργεια: θα το βρείτε συχνά σε πήλινες γλάστρες στο περβάζι μιας κουζίνας ή στην αυλή ενός σπιτιού στην έρημο.

Καλλιέργεια της Αλόης Βέρα

Δεν το έχετε με τα φυτά; Κανένα πρόβλημα. Η αλόη, όπως και τα άλλα παχύφυτα, είναι εύκολο να διατηρηθεί ζωντανή και υγιής γιατί δεν χρειάζεται πολύ συντήρηση.

Βασικά Στοιχεία:

  • Η Αλόη Βέρα μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο στο χώμα όσο και σε γλάστρες.
  • Στο χώμα, η Αλόη Βέρα πρέπει να φυτευθεί σε μέρος που το βλέπει ο ήλιος συνεχώς ή πολλές ώρες την ημέρα. Δεν πρέπει να τοποθετείται σε μέρος που έχει συνεχώς σκιά.
  • Όταν καλλιεργείται σε γλάστρες τότε θα πρέπει να φροντίζετε ώστε το καλοκαίρι να έχετε τις γλάστρες έξω σε μέρος που το βλέπει ο ήλιος, ενώ το χειμώνα να τις βάζετε μέσα στο σπίτι αλλά σε μέρος που το βλέπει ο ήλιος.
  • Η Αλόη Βέρα μπορεί να καλλιεργηθεί μόνο σε περιοχές που δεν υπάρχουν παγωνιές και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα. Επειδή το φυτό είναι σαρκώδες και αποτελείται κατά 95% από νερό, η παγωνιά το καταστρέφει.
  • Η Αλόη Βέρα επειδή χρειάζεται ήλιο και λίγο πότισμα, αναπτύσσεται καλά σε άγονες, ξερικές ή ημιξερικές περιοχές.
  • Αναπτύσσεται καλά σε εδάφη που είναι φτωχά σε θρεπτικά συστατικά. Για εμπορική καλλιέργεια όμως, προτιμούνται εύφορα εδάφη ή ελαφρά αμμώδη που είναι καλά αποστραγγιζόμενα.
  • Κόβετε μόνο τα ώριμα φύλλα
Πίσω στην κορυφή

Αλόη Βέρα: Μία Αρχαία Σούπερ Τροφή

Με τόσες πολλές αποκαλούμενες σούπερ τροφές εκεί έξω, το νόημα της λέξης μπορεί να καταντήσει αραιωμένο. Καθώς όλο και περισσότερες τροφές κερδίζουν το παρατσούκλι, οι καταναλωτές αρχίζουν να τις αμφισβητούν θεωρώντας ότι πρόκειται για μία ακόμη διατροφική φαντασιοπληξία. Ωστόσο, είναι ασφαλές να πούμε ότι η αλόη βέρα είναι μία από τις αρχικές σούπερ τροφές.

Οφέλη της Αλόης Βέρα: Βιταμίνες, Μέταλλα και Άλλα

Η αλόη βέρα είναι γεμάτη καλά πράγματα – 75 ενεργά συστατικά για να είμαστε ακριβείς. Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα αμινοξέα που υπάρχουν εκ φύσεως μέσα στο φυτό είναι απαραίτητα για την καλή υγεία. Ο καλύτερος τρόπος να κατανοήσουμε πώς μπορεί η αλόη βέρα να αντιμετωπίζει τις ασθένειες, είναι να δούμε τι ακριβώς υπάρχει μέσα στο διαφανές τζελ.

Βιταμίνες

Η αλόη βέρα περιλαμβάνει πολλές απαραίτητες βιταμίνες: A, C, E, B1, B2, B3, B6 και B12.

Οι βιταμίνες A, C και E είναι αντιοξειδωτικές και βοηθάνε αποκρούοντας τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να συνεισφέρουν στον καρκίνο, στις καρδιακές παθήσεις και άλλες ασθένειες.

Βιταμίνη A Απαραίτητη για δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και ανάπτυξη οστών. Βοηθά στην αντιμετώπιση ιογενών ή βακτηριακών απειλών για το σώμα
Βιταμίνη C Μια βιταμίνη δυναμίτης που θεωρείται ότι προστατεύει από τον καρκίνο και τα καρδιαγγειακά προβλήματα. Επίσης υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Βιταμίνη E Μπορεί να παρέχει προστασία από τις καρδιακές παθήσεις ενώ βοηθάει για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.
Βιταμίνη Β1 Γνωστή και ως θειαμίνη, η Β1 παίζει ρόλο στην πέψη και συνεισφέρει για ένα υγιές νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα.
Βιταμίνη Β2 Λέγεται αλλιώς και ριβοφλαβίνη και λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό. Η B2, όπως και οι υπόλοιπες βιταμίνες Β, παρέχει στο σώμα ενέργεια δημιουργώντας καύσιμα από τις τροφές. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός δυνατού νευρικού συστήματος.
Βιταμίνη Β3 Γνωστή και ως νιασίνη, η βιταμίνη Β3 χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της υψηλής χοληστερίνης, της ημικρανίας και του διαβήτη. Χρησιμοποιείται επίσης για τον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες και την ενίσχυση της καλής πεπτικής λειτουργίας.
Βιταμίνη Β6 Σημαντική για πολλά συστήματα του σώματος συμπεριλαμβανομένων του ανοσοποιητικού, του καρδιαγγειακού και του πεπτικού. Η βιταμίνη αυτή συνδέεται επίσης με τη διαδικασία της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης.
Βιταμίνη Β12 Η Β12 που βρίσκεται κυρίως στα ζωικά προϊόντα είναι απαραίτητη για υγιή κύτταρα του αίματος και βοηθά στην δημιουργία DNA.

Μέταλλα

Ασβέστιο Δημοφιλές για το ρόλο του στα δυνατά οστά, το ασβέστιο είναι επίσης ζωτικής σημασίας στο καρδιαγγειακό και στο νευρικό σύστημα.
Νάτριο Το νάτριο που συχνά αναφέρεται ως ένα κακό μέταλλο, είναι απαραίτητο στην πίεση του αίματος, τους μύες και τα νεύρα.
Σίδηρος Συνθέτει κύτταρα αίματος και πρωτεΐνες στο σώμα. Είναι απαραίτητος για ενέργεια.
Μαγνήσιο Αυτό το μέταλλο έχει μεγάλη δουλειά, είναι απαραίτητο για εκατοντάδες διεργασίες στο σώμα, όπως η ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος και η διατήρηση ενός δυνατού ανοσοποιητικού συστήματος.
Κάλιο Βοηθά στον καθαρισμό των κυττάρων, προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία και θεωρείται ότι βοηθάει στη μείωση του κινδύνου για καρδιοπάθειες.
Χαλκός Απαραίτητος για την ανάπτυξη και τη γενική υγεία. Αυτό το μέταλλο βοηθά στην διατήρηση της υγιούς καρδιακής λειτουργίας και θεωρείται ότι βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.

Ανθρακινόνες

Η αλόη περιέχει 12 οργανικά συστατικά που λέγονται ανθρακινόνες. Η αλοίνη που έχει υπακτική δράση και η εμοδίνη βοηθάνε στην ανακούφιση από τον πόνο και λειτουργούν ως αντιμικροβιακοί και αντιικοί παράγοντες. Οι ανθρακινόνες συνήθως αφαιρούνται από τα προϊόντα αλόης του εμπορίου.

Πολυσακχαρίτες

Η αλόη βέρα περιέχει ένα μοναδικό είδος σακχάρου που λέγεται ακεμαννάνη. Αυτός ο πολυσακχαρίτης θεωρείται ότι έχει αντιικές ιδιότητες, ανακουφίζει από τα γαστρεντερικά προβλήματα και διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Λιπαρά Οξέα

Η αλόη βέρα αποτελείται από τέσσερα φυτικής προέλευσης λιπαρά οξέα που έχει αποδειχτεί ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες. Τα οξέα αυτές περιέχουν επίσης συστατικά που ανακουφίζουν από τον πόνο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, η αλόη βέρα περιέχει 20 αμινοξέα, επτά εκ των οποίων είναι απαραίτητα.

Το φυτό επίσης έχει ορμόνες που βοηθάνε στην επούλωση των πληγών και οκτώ ένζυμα.

Πίσω στην κορυφή

Αλόη Βέρα: Οφέλη στην Υγεία

Ποιος να γνώριζε ότι ένα φυτό αλόης βέρα είχε τόσα πολλά αγαθά μέσα στα φύλλα του; Εκτός από τα θρεπτικά στοιχεία μέσα στο τζελ, η μοντέρνα επιστήμη έχει επιδιώξει να επιβεβαιώσει πολλούς ισχυρισμούς σχετικά με το φυτό. To Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Ολοκληρωτικής Υγείας – ένα παρακλάδι του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας – λέει ότι το τζελ δεν εγκρίνεται για οποιαδήποτε χρήση από το στόμα κυρίως λόγω έλλειψης αποδείξεων. Οι ερευνητές έχουν αφιερώσει δεκαετίες αναλύοντας το φυτό ως μία θεραπεία υγείας και έχουν ανακαλύψει μερικά εντυπωσιακά αποτελέσματα.

1.Βοηθά στην Πέψη

Η αλόη βέρα είναι δημοφιλής στη φυσική υγεία ως βοήθημα στην πέψη

Η αλόη είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά που ενισχύουν που προάγουν ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και οι πολυσακχαρίτες έχουν και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την αλόη για να τους βοηθάει με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS), τα έλκη και για αποτοξίνωση του εντερικού σωλήνα.

“Η αλόη βέρα καταπραΰνει τους βλεννογόνους ιστούς στο έντερο,” λέει η Kelly Morrow, MS, RD, CD, μέλος ΔΕΠ στο Τμήμα Διατροφής και Άσκησης του Πανεπιστημίου Bastyr University στην Ουάσιγκτον.

Η Morrow που είναι επίσης κλινική επόπτης στο Κέντρο Φυσικής Υγείας του Bastyr, έχει χρησιμοποιήσει το τζελ της αλόης βέρα για να καταπραΰνει τον ερεθισμό του πεπτικού συστήματος σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε θεραπείες χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας.

Όσοι υποφέρουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, γνωστή και ως GERD, είναι επίσης τυχεροί. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την αλόη βέρα για να μειώσουν τα συμπτώματα από τους κατεστραμμένους ιστούς που προκαλούνται από την ασθένεια.

“Καταπραΰνει οποιοδήποτε ερεθισμό,” λέει η Morrow.

2.Ενισχύει το Ανοσοποιητικό Σύστημα

Η ικανότητα της αλόης να αποτοξινώνει βοηθά στην διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος υπό έλεγχο. Το σώμα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσει μία ασθένεια ή μόλυνση εάν όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά στοιχεία μπορούν να φτάσουν στο αίμα.

Οι πολυσακχαρίτες είναι το πρωταρχικό συστατικό του τζελ της αλόης βέρα. Αυτά τα συστατικά, που βρίσκονται στα φυτά, δημιουργούν την παχιά σύσταση του τζελ.

“Μερικά από τα συστατικά αυτών των φυτών θρέφουν το ανοσοποιητικό σύστημα,” λέει η Morrow.

Αυτά τα ίδια συστατικά της αλόης μπορούν να ενοχλήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά όχι με επιβλαβή τρόπο, σημειώνει η Morrow. Αντίθετα, το ανοσοποιητικό σύστημα μπαίνει σε δράση γιατί βλέπει αυτά τα συστατικά ως απειλή. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι οι πολυσακχαρίτες δεν είναι τοξίνη.

“Είναι ο κοινός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι που τρώνε φυτά έχουν καλό ανοσοποιητικό σύστημα,” λέει η Morrow.

Εκτός αυτού, τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο τζελ διώχνουν τις ελεύθερες ρίζες που έχουν αρνητική επίδραση στην ανοσοποίηση.

3.Χαμηλώνει την Χοληστερίνη

Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι η αλόη μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο στην μείωση της χοληστερίνης. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, η καθημερινή πρόσληψη 10ml έως 20ml αλόης για 3 μήνες έδειξε ότι μειώνει την LDL (κακή) χοληστερίνη κατά 18 τοις εκατό και την συνολική χοληστερίνη κατά 15 τοις εκατό.

4.Ανακουφίζει από τον Πόνο

Οι αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες της αλόης βέρα μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από πόνους των μυών και των τενόντων. Το τζελ χρησιμοποιείται μερικές φορές τοπικά στην αθλητική ιατρική για να ανακουφίσει μυς που πονάνε, αλλά και με λήψη μέσω του στόματος τα αντιφλεγμονώδη συστατικά μπορούν να βοηθήσουν με τον πόνο.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι εάν χρησιμοποιείτε αλόη βέρα για να μειώσετε κάποια φλεγμονή, θα πρέπει επίσης να αναπροσαρμόσετε τη διατροφή σας. Περιορίζοντας τις ανθυγιεινές τροφές η αλόη βέρα έχει περισσότερες πιθανότητες να δουλέψει.

5.Θεραπεία για τον Διαβήτη

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει όσους υποφέρουν από διαβήτη. Κάποιες έρευνες έχουν αποδείξει την ικανότητα της αλόης βέρα να μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Ωστόσο, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας προειδοποιεί ότι ο συνδυασμός φαρμάκων που μειώνουν τη γλυκόζη με αλόη βέρα μπορεί να έχει επιβλαβή αποτελέσματα.

Οι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 2 μπορούν να δουν την αλόη και ως έναν τρόπο να μειώσουν τις υπερβολικές ποσότητες λίπους στο αίμα.

Η ικανότητα της αλόης να επουλώνει πληγές γρηγορότερα μπορεί επίσης να ωφελήσει ανθρώπους με διαβήτη που είχαν όγκους ή πληγές στα πόδια τους.

6.Ανακουφίζει από τον Πόνο της Αρθρίτιδας

Η αρθρίτιδα είναι μία χρόνια πάθηση στην οποία οι αρθρώσεις έχουν φλεγμονή προκαλώντας πόνο και δυσκινησία. Η αλόη βέρα περιέχει πολλά ένζυμα και αμινοξέα που είναι γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους. Τα στοιχεία είναι περιορισμένα, αλλά μερικοί άνθρωποι παίρνουν αλόη βέρα από το στόμα για να μειώσουν τον πόνο της αρθρίτιδας.

Αλόη Βέρα: Μία Επίκτητη Γεύση

Ποτό από Χυμό Αλόης Βέρα

Είστε νέοι στην κατανάλωση αλόης;

Πολλοί άνθρωποι απωθούνται από την αψιά γεύση, αλλά υπάρχουν τρόπο να την κάνετε πιο εύγευστη.

  • Αναμίξτε το τζελ αλόης με νερό
  • Χρησιμοποιήστε το ως συστατικό σε ένα smoothie
  • Μουλιάστε το σε φιλτραρισμένο νερό για 10 λεπτά

 

7.Φροντίδα Δέρματος

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας ότι η αλόη βέρα είναι “πιθανώς αποτελεσματική” για πολλές παθήσεις του δέρματος συμπεριλαμβανομένων του έρπη, της ψωρίασης και της φαγούρας από εξανθήματα στο δέρμα ή στο στόμα. Και παρόλο που η συνηθέστερη χρήση της είναι για ηλιακά εγκαύματα, οι έρευνες δεν έχουν δείξει ότι μειώνει την κοκκινίλα. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το τζελ για την φυσική του δροσιστική επίδραση στο δέρμα.

Παρόλο που οι έρευνες δεν έχουν αποδείξει ότι το τζελ μπορεί να εμποδίσει τα εγκαύματα από τις θεραπείες με ακτινοβολίες, κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να προωθήσει την ταχύτερη επούλωση μετά την θεραπεία.

Αλόη Βέρα: Μαχητής του Καρκίνου;

Αλόη Βέρα Μαχητής του ΚαρκίνουΑρκετές έρευνες έχουν εξετάσει τον ρόλο της αλόης βέρα στην πρόληψη ή την θεραπεία του καρκίνου. Σημαντικές οργανώσεις υγεία όπως το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας αποφεύγουν να δηλώσουν ότι το φυτό είναι αποτελεσματικό κυρίως λόγω έλλιψης αποδεικτικών στοιχείων. Και μία ακόμη σημαντική σημείωση: οι έρευνες που αξιολόγησαν το ρόλο της αλόης στη θεραπεία του καρκίνου έχουν γίνει σε ζώα, όχι σε ανθρώπους.

Οι θεωρίες γύρω από την αλόη ως πανάκεια του καρκίνου σχετίζονται με την ικανότητα του φυτού να δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα που επιτρέπει στο σώμα να πολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα.

Ορίστε μερικές έρευνες που ενισχύουν το επιχείρημα ότι η αλόη μπορεί μια μέρα να είναι μια δημοφιλής θεραπεία κατά του καρκίνου.

  • Σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία, ένα μίγμα αλόης με μέλι μπορεί να βοηθήσει περισσότερους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα να θεραπευτούν πλήρως, μερικώς ή να ελέγχουν την ασθένεια καλύτερα από όσους χρησιμοποιούν μόνο χημειοθεραπεία.
  • Η ανθρακινόνη που λέγεται εμοδίνη έχει αποδειχτεί ότι προλαμβάνει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων του συκωτιού σε δοκιμαστικούς σωλήνες.
  • Μία έρευνα που εκδόθηκε το 2013 ανακάλυψε ότι η εμοδίνη αλόης μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία ή την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
  • Η αποτελεσματικότητα της Ακεμαννάνης στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος έχει δοκιμαστεί σε ποντίκια. Μία έρευνα ανακάλυψε ότι η Ακεμαννάνη έκανε τα κύτταρα του ανοσοποιητικού να παράγουν περισσότερες κυτοκίνες, μόρια που στέλνουν κύτταρα να αντιμετωπίζουν κάποια φλεγμονή ή μόλυνση.

Συνιστάται να μιλήσετε με τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε την αλόη βέρα ως θεραπεία για τον καρκίνο.

Αλόη Βέρα: Παρενέργειες

Η αλόη βέρα θα πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή καθώς μπορεί να υπάρχουν πιθανές παρενέργειες. Το λάτεξ της αλόης – ο κίτρινος χυμός κοντά στην φλούδα – είναι το σημείο όπου υπάρχει ο περισσότερος κίνδυνος. Ωστόσο, κάποια συστατικά στο τζελ της αλόης μπορεί να είναι επιβλαβή για μερικούς ανθρώπους. Δοκιμάζετε πάντα μία μικρή ποσότητα για να είστε σίγουροι ότι δεν είστε αλλεργικοί στο φυτό.

Ορίστε μία λίστα με τις πιθανές παρενέργειες. Όταν αμφιβάλλετε, ρωτάτε πάντα τον γιατρό σας.

  • Η τακτική χρήση ολόκληρου του φύλλου – συμπεριλαμβανομένου του λάτεξ – μπορεί να μειώσει την ποσότητα καλίου στο σώμα. Οι ανισορροπίες ηλεκτρολυτών μπορούν να οδηγήσουν σε μυϊκή αδυναμία και καρδιακά προβλήματα. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας η κατανάλωση ενός γραμμαρίου λάτεξ αλόης για πολλές ημέρες μπορεί να είναι θανατηφόρα.
  • Εάν το λάτεξ της αλόης χρησιμοποιείται παράλληλα με άλλα φάρμακα, η καθαρτική δράση μπορεί να επηρεάσει την ποσότητα φαρμάκου που μπορεί να απορροφήσει το σώμα.
  • Τα προϊόντα που περιέχουν το λάτεξ θα διεγείρουν εντερικές παθήσεις όπως η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα.
  • Η υπερβολική χρήση λάτεξ αλόης μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα με νεφρικά προβλήματα.
Πίσω στην κορυφή

 

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε σχόλιο

Αναζήτηση στο Blog

Εγγραφείτε